hjemmelavet dip og dressing
SPONSORERET indhold

4 × god dressing

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Find din favorit

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
04. jun. 2014 | Opskrift | Fit living
4-6

Ingredienser

1. CITRONDRESSING
saft af 1 stor citron
2 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
1 fed knust hvidløg
1 tsk honning
1 spsk fintskåret
estragon og
citronmelisse
salt, peber

2. TOMATSALSA
4 PERSONER
300 g tomater
3 stilke basilikum eller
citronmelisse
2 spsk olivenolie
2 spsk lys balsamico
salt, peber
1 knsp chili
1 spsk kapers

3. AUBERGINECREME
6 PERSONER
1 aubergine
250 g tomater
50 g velafdryppede
soltørrede tomater
1 spsk kapers
1 spsk citronsaft
et par stilke frisk
basilikum
salt, peber
chilipulver

4. ÆRTEHUMMUS
6 PERSONER
100 g friskbælgede
ærter
1 dåse afdryppede
kikærter
1-2 fed hvidløg
1 stor håndfuld
persille + en stilk
estragon
evt. lidt bouillon
salt, peber

Sådan gør du:


1. CITRONDRESSING
Pisk citronsaft og olivenolie med sennep, hvidløg og honning. Smag dressingen til med estragon og citronmelisse samt salt og peber.

2. TOMATSALSA
Udkern og hak tomaterne og krydderurterne fint. Bland tomater og urter, rør og smag dressingen til med olivenolie, balsamico samt salt, peber, chili og kapers.

3. AUBERGINECREME
Prik auberginen med en gaff–el. Bag den i ovnen ved 225° varmluft i 30 min. Lad den afkøle, flæk den og skrab kødet ud. Skold og flå tomaterne. Blend auberginekød, tomater samt kapers og citronsaft med basilikum og smag til med salt, peber og chilipulver eller lidt røget spansk paprika.

4. ÆRTEHUMMUS

Blanchér ærterne i kogende, letsaltet vand i 1 min. Afdryp og blend dem med kikærter, hvidløg, persille og estragon. Tilsæt lidt bouillon til passende konsistens og smag til med salt og peber.