Sådan laver du ærtesuppe med hvidløg og pocherede æg
SPONSORERET indhold

Ærtesuppe med hvidløg og pocherede æg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Ærtesuppe er noget af det nemmeste at lave og skønneste at spise. Og de pocherede æg gør lige forskellen. De er meget nemmere at lave, end du tror, så giv dem et skud.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
19. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Forret eller let hovedret til 2 personer

1 spsk smør
1 spsk olivenolie
3 spsk løg, finthakket
1 dl hvidvin
6 dl lys hønsebouillon
(eller urtebouillon)
250 g ærter fra frost, optøede
salt og peber

Pocherede æg:
2 æg
1 spsk salt
2 spsk lys eddike

Drys:
1 nyt hvidløg med top (eller 4 fed almindelige)
rigeligt med olivenolie
salt og peber
lidt ærteskud

Sådan laver du ærtesuppe med hvidløg og pocherede æg

Sæt en kasserolle med kog-ende vand over til pocherede æg. Salt det.

Smelt smør med olie i en gryde, og sautér løgene heri, uden at de tager farve.

Kom hvidvin på, og lad den koge ind til det halve. Tilsæt hønsebouillon eller bouillon, og lad det hele koge i ca. 10 min. Kom ærterne i suppen, og træk gryden af varmen. Blend med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Slå imens æggene ud i en skål med eddike i bunden.

Rør i gryden med kogende vand, og kom æggene ned i midten. Fold evt. æggehvid-erne forsigtigt ind over blommerne, hvis nødvendigt. Ellers skru helt ned for blusset, og lad æggene pochere i et par minutter, eller tre. Tag dem op med en hulske, og trim dem evt. inden servering.

Pil det yderste lag af hvidløget, og snit løget i ultratynde skiver. Steg dem gyldne i olivenolie, og smag dem til med salt.

Anret suppen i to dybe skåle, top med æg og gyldne hvidløg. Smag til med salt og peber, og pynt med ærteskud.

Servér straks.

PRØV OGSÅ: Squash og mandelsuppe