Brunede kartofler
SPONSORERET indhold

De perfekte brunede kartofler til juleaften

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Til andesteg eller julegås hører kartofler - og allerhelst de brunede af slagsen. Her får du opskriften på de perfekte brunede kartofler til juleaften.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
05. nov. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
(4 pers.)

Ingredienser

1 kg små pillekartofler
1 dl sukker
75 g smør
lidt vand

Sådan laver du perfekte brunede kartofler

  1. Kog 1 kg små pillekartofler ca. 18 min. med skrællen på. Hæld vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over dem, og hæld vandet fra igen. Pil kartoflerne.
  2. Kom kartoflerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Lad kartoflerne dryppe af.
  3. Smelt 1 dl sukker på en pande, til det er gyldent, brug ikke en slip let-pande, da de ikke altid kan tåle den høje temperatur, sukkeret kommer op på.
  4. Kom 75 g smør i sukkeret, og lad det bruse af. Kom kartoflerne i blandingen. Brun kartoflerne ved jævn varme, mens der hele tiden vendes rundt i dem med en spatel.
  5. Hvis sukkeret begynder at klumpe sammen, kan du tilsætte lidt vand.

Se også: Opskrift på de brunede kartofler, der ikke brænder på

 

Anbefalet til dig