Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Brunede kartofler
Foto: Betina Hastoft Lækre brunede sukkerkartofler hører julemiddagen til.

Brunede kartofler - opskrift fra Hendes Verden

De perfekte brunede kartofler til juleaften

Til andesteg eller julegås hører kartofler - og allerhelst de brunede af slagsen. Her får du opskriften på de perfekte brunede kartofler til juleaften.

plate (4 pers.)
printer Print

1 kg små pillekartofler
1 dl sukker
75 g smør
lidt vand

Sådan laver du perfekte brunede kartofler

  1. Kog 1 kg små pillekartofler ca. 18 min. med skrællen på. Hæld vandet fra kartoflerne, hæld koldt vand over dem, og hæld vandet fra igen. Pil kartoflerne.
  2. Kom kartoflerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Lad kartoflerne dryppe af.
  3. Smelt 1 dl sukker på en pande, til det er gyldent, brug ikke en slip let-pande, da de ikke altid kan tåle den høje temperatur, sukkeret kommer op på.
  4. Kom 75 g smør i sukkeret, og lad det bruse af. Kom kartoflerne i blandingen. Brun kartoflerne ved jævn varme, mens der hele tiden vendes rundt i dem med en spatel.
  5. Hvis sukkeret begynder at klumpe sammen, kan du tilsætte lidt vand.

Se også: Opskrift på de brunede kartofler, der ikke brænder på

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad og Kartofler