„Burger“ på bruschetta
Foto: Thomas Hergaard

„Burger“ på bruschetta - opskrift fra Hjemmet

„Burger“ på bruschetta

printer Print
plate (4 personer)

Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
5-600 g hakket oksekød
4 tomater (gerne forskellige slags, tern)
2 fed hvidløg
2 spsk balsamico
3+1 spsk jomfruolivenolie
friske basilikumblade (revne)
100 g mozzarellaost
4 skiver ciabattabrød (eller 2 ciabattaboller)
salt og peber

  1. Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 4 flade hakkebøffer.
  2. Vend tomaterne sammen med 1 fed knust hvidløg, balsamico, olivenolie, basilikumblade, salt og peber.
  3. Steg bøfferne på en varm grill eller pande (4-5 min. på hver side). Læg tynde skiver mozzarellaost på overfladen, når de er vendt.
  4. Rist brød eller halve boller på grill eller brødrister. Gnid brødet med et overskåret fed hvidløg og stænk med olivenolie.
  5. Anret bøffer og tomatsalat på brødet og pynt med basilikum. Servér straks.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bruschetta og Hovedret