Efterårets bedste kage: Chokoladekage med marcipanblade
Foto: Martin Dyrløv Mums!

Efterårets bedste kage: Chokoladekage med marcipanblade

Bag denne smukke kage, der vil vække jubel på en kold efterårsdag. Den lækre chokoladekage er pyntet med chokolade-ganache og smukke efterårsblade i marcipan.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: en time
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: 2 timer
plate 1 kage til 16 personer

Kage:

  • 375 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • ¼ liter vand
  • 100 g smør
  • 1 dl koldpresset solsikke- eller rapsolie
  • 1 dl kakao (45 g)
  • 2 æg str. L
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 125 g mørk chokolade

Endvidere:

  • 15 g smør og 2 spsk. mel (til formen)

Chokolade-ganache:

  • 150 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 40 g blødt smør

Pynt:

  • 150-200 g marcipan
  • grøn, gul og orange pastafarve

Sådan gør du:

  1. Kage: Bland alle de tørre ingredienser.
  2. Giv vand og smør et opkog, og tag gryden af varmen. Rør olie og kakao i, og rør blandingen i mel
    blandingen. Rør æggene i ét ad gangen, og tilsæt vaniljesukker.
  3. Hak chokoladen groft, og rør den i dejen.
  4. Smør en bundt-bageform grundigt med smør, drys den med mel, og slå overskydende mel ud af formen. Fyld dejen i formen, og bag kagen på anden nederste rille ved 175 grader i ca. 1 time. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den stå i formen i 5 min., før den vendes ud på en rist til afkøling.
  5. Chokolade-ganache: Hak chokoladen, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, hæld den over chokoladen, og lad det stå i 30-60 sekunder. Rør det sammen, og rør smørret i.
  6. Pynt: Del marcipanen i 3 portioner, og ælt dem sammen med farve til en lysegul, orange og grøn portion marcipan. Rul ud i ca. 2-3 mms tykkelse, og rul gerne små portioner af alle 3 farver let sammen. Skær ud til efterårsblade.
  7. Hæld ganachen over den afkølede kage, og pynt med marcipanblade.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Rør evt. en smule sovsekulør med en smule vand, og pensl på bladene for ekstra effekt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chokoladekage, Marcipan, Bagning og Bageopskrifter