Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på edamamehummus
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på edamamehummus

Edamamehummus

Jeg bruger denne ”hummus” som pålæg på knækbrød eller ristet rugbrød. Men den fungerer også godt som topping på et sprødt salatblad dryppet med lidt lime.

plate 4 personer
printer Print

Af Louisa Lorang

50 g cashewnødder, udblødte
200 g bælgede ­edamamebønner
2 avocadoer
½ fed hvidløg
1 håndfuld koriander
2-3 lime, saften heraf (ca.½ dl)
salt

Sådan gør du

Blend ­cashewnødder, edamamebønner, ­avocado, hvidløg, ­koriander og lidt af limesaften i en foodprocessor eller med en stavblender. Smag til med lime og salt.

Server straks, eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.

Tip: Edamamebønner er friske sojabønner, som fås fra frost i velassorterede supermarkeder. Cashewnødderne sættes i blød i koldt vand i 2-24 timer i køleskab. Dræn vandet fra inden brug.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hummus, Vegetarisk og Tilbehør