Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Edderkoppe-cupcakes
Foto: Martin Dyrløv

Edderkoppe-cupcakes - opskrift fra Hjemmet

Edderkoppe-cupcakes

plate (12-14 kager)
printer Print

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1½ time
Græskarpuré:
1 hokkaidogræskar
75 g smør
1-2 tsk. citronsaft
Cupcakes:
3 dl hvedemel, 180 g
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt allehånde
¼ tsk. stødt muskat
½ tsk. groft salt
3 æg
1 dl sukker, 80 g
1 dl farin, 80 g
evt. 100 g mørk chokolade
Pynt:
100 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
evt. lakridssnører
og slik

  1. Skær græskarret i både og skrab kernerne ud. Læg bådene på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 1 time, til frugtkødet er helt mørt.
  2. Skrab kødet fra skallerne og mos det med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt smør og smag til med citronsaft.
  3. Cupcakes:
    Sigt melet sammen med bagepulver og krydderier og tilsæt salt.
  4. Pisk æggene sammen med sukker og farin og pisk græskarpureen i. Tilsæt melblandingen og evt. hakket chokolade.
  5. Fordél dejen i 12-14 smurte eller papirforede forme (de skal fyldes helt op) og bag kagerne ved 200 grader i ca. 25 min.
  6. Tjek med en trætandstikker, om dejen er gennembagt, og lad kagerne stå i formene i 5 min., før de tages ud på en rist.
  7. Pynt:
    Smelt den mørke chokolade og fordél den på de afkølede cupcakes. Lad den stivne.
  8. Smelt den hvide chokolade og fyld den i et lille kræmmerhus af bagepapir eller madpapir. Sæt en prik i midten af hver cupcake og tegn derefter 2-3 cirkler (eller en spiral). Træk med en tandstikker eller lignende fra midten og ud, så der opstår et spindelvævsmønster, og lad det stivne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween og Bageopskrifter