Fastelavnsboller med creme og syltetøj
SPONSORERET indhold

Fastelavnsboller med creme og syltetøj

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk version af fastelavnsboller med creme og syltetøj toppet med glasur og hindbær.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
21. feb. 2022 | Mad | Hendes Verden
18 stk.

Ingredienser

Dej:

1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg 200 g smør
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Kagecreme:

1 æggeblomme
¾ spsk. majsstivelse
1¼ dl mælk
¾ spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. smør
1 sammenpisket æg til pensling

Desuden:

1 dl hindbærsyltetøj

Glasur:

4 dl flormelis
ca. 3 spsk. past. æggehvide
levnedsmiddelfarve evt. frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i.
  2. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  3. Pisk æggeblomme, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål. Stil cremen tildækket i køleskabet.
  4. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær den ud i 18 firkanter. Pensl dejen med sammenpisket æg.
  5. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet.
  6. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl dem med æg.
  7. Bag bollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
  8. Rør flormelis og æggehvide til en glat glasur. Giv glasuren lidt levnedsmiddelfarve. Fordel glasuren over de afkølede boller med en ske. Lad glasuren stivne.

    TIP: Her har vi lavet et hul i bollerne, så de kan hænges på snor, og bruges til den klassiske fastelavns-leg 'Bide til bolle'.

Anbefalet til dig