-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
Fastelavnsboller med syltetøj eller rosiner
Det er fastelavnstid, og børneneklæder sig ud i fantasifulde kostumerog slår katten af tønden i børnehaveog skoler. Der er også stadig børn, derrasler og banker på døren for at syngeog få lidt sødt eller lommepenge.Både store og små elsker hjemmebagtefastelavnsboller – her har vibagt to varianter af samme dej.
(Til 10 boller med rosiner eller 8 store med syltetøj)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: ca. 15 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 pakke gær
- 2 dl mælk
- 1 æg (sammenpisket)
- 125 g smør (smeltet)
- 2 spsk sukker
- ca. 325 g hvedemel
- Fyld:
- 75 g rosiner eller
- ca. 5 spsk syltetøj
- Glasur:
- 2 dl flormelis
- 1-2 spsk æggehvide eller vand
- Evt. 1 pose små økologiske chokoladepastiller eller andet slik
- Pynt:
- sole af papir
- Rør gær ud i lidt afmælken. Tilsæt restenaf mælken, æg, smeltetsmør og sukker. Ælt dejengodt. Den skal værelidt blød.
- Læg et viskestykkeover skålen, oglad dejen hæve et luntsted til dobbelt størrelseca. 45 min.
- Boller med rosiner:
- Tilsæt rosiner, form10 boller, og sæt dempå bagepapir på bageplade.
- Boller med syltetøj:
- Form 8 boller. Tryk ethul i midten af bollernemed tommelfingeren.Sæt ca. 2 tsk syltetøj ihver.
- Lad bollerne efterhæveca. 20 min. Bag dem imidten af ovnen ved 225grader ca. 15 min. Bollerneer færdige, når deer gyldne og lyder hule,når man banker på demi bunden. Lad bollerneafkøle på bagerist.
- Rør glasuren af flormelisog æggehvide ellervand, til den er tyktflydende.Sæt en klat påbollerne og drys medslik. Bollerne kan pyntesmed glasur i et mønster.Kom glasuren i enmadplastpose med etlille hul i hjørnet og presglasuren ud. Sæt evt.sole af papir i bollernesom pynt.