Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på fishpie med kartoffelmoslåg
Foto: Line Thit Klein Fishpie med kartoffelmoslåg

Opskrift på fishpie med kartoffelmoslåg

Fishpie med kartoffelmoslåg

4
Print

Mos
1 kg kartofler
50 g smør
1 tsk groft salt
hvid peber

Fyld
500 g laks uden skind
100 g tigerrejer
150 g røget laks eller hellefisk
¼ l piskefløde
1 god håndfuld dild
½ tsk groft salt

Sådan laver du tærten

1. Skræl kartoflerne, og kog dem helt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne sammen med smør. Smag til med salt og godt med hvid peber.

2. Tænd ovnen på 200 grader. Skær laksen i grove stykker, og kom den i et ovnfast fad sammen med tigerrejerne. Skær den røgede fisk i små tern, og bland med resten af fisken. Hæld piskefløden over, og hak dilden groft, og kom den over. Drys til sidst med salt.

3. Fordel mosen over fiskefyldet, og rids den med en gaffel. Bag tærten i ovnen i 30-35 min, til mosen er gylden, og sovsen begynder at boble op langs kanterne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kartoffelmos, Tærte, Fisk, Nem aftensmad, Dansk mad og Hovedret