Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Torske opskrift med tartarsauce
Foto: David Loftus Torsk med tartarsauce

Torske opskrift med tartarsauce

Fisk: Torsk med tartarsauce

clock 30 minutter
printer Print
plate 5

MOSEDE ÆRTER

4 mellemstore bagekartofl er
1 hoved broccoli
500 g frosne ærter
1 stor klump smør
1-2 dessertskeer myntesauce

TARTARSAUCE

3 cornichoner
1 toptsk små kapers
1 lille bdt bredbladet persille
½ ds ansjosfi leter i olie a 30 g
1 usprøjtet citron
200 g god mayonnaise
sød paprika, til drys
TORSK
1 tsk fennikelfrø
2 torskefi leter a 600 g (eller 6 a 180 g),
med skind, uden skæl og ben
200 g hvidt brød med skorpe i et
stykke
4 fed hvidløg
½ ds ansjosfi leter i olie a 30 g
140 g soltørrede tomater i olie
1 lille bdt frisk basilikum
½-1 frisk rød chili
40 g parmesan
1 usprøjtet citron
balsamicoeddike
et par kviste frisk rosmarin
et par kviste frisk timian
TILSMAGNING
olivenolie
ekstra-jomfruolivenolie
havsalt & sort peber
SALAT
6 skiver pancetta
2 fed hvidløg
5 spsk balsamicoeddike
100 g brøndkarse
100 g rucola

Sådan laver du torsk med tilbehør

Stil alle ingredienser og alt grej parat. Kog en hel kedel vand. Tænd grillen på fuld styrke. Sæt
en stor gryde over lav varme. Monter standardkniven i foodprocessoren.

MOSEDE ÆRTER
Skræl hurtigt kartofl erne (eller lad være, hvis du hellere vil det) og skær dem i 2 cm stykker, kom dem op i gryden med et nip salt og dæk med kogende vand. Sæt låg på gryden og skru op til middel varme. Kasser den bare del af broccolistokken, skær resten i skiver og kom dem op til kartofl erne. Bræk broccolibuketterne i lige store stykker og stil dem til side.

TORSK
Kom et par gode sjatter olivenolie i en stor bradepande, drys med salt og peber og 1 tsk fennikelfrø. Gnid og vend fi skefi leterne i blandingen og læg dem med skindsiden nedad i bradepanden. Dryp olivenolie over og sæt panden midt i ovnen under grillen i 5 min. Lav imens toppingen. Hak brødet groft og kom det i foodprocessoren. Blitz, tilsæt 2 fed hvidløg og et dryp olie fra dåsen med ansjoser imens. Hæld brødkrummeblandingen op i en skål. Kom den halve dåse ansjosfileter i den tomme food processor sammen med de afdryppede soltørrede tomater, 2 fed pillede hvidløg, basilikum, chili (befriet for stilk) og parmesanstykket. Riv den gule skal på citronen ned i ledsaget af saften. Tilsæt et par skvæt balsamico og kør det til pure. Skrab evt. siderne undervejs. Tag fisken ud af ovnen. Øs pureen på hver fi let og bred det ud i et tykt jævnt lag. Drys brødkrummer over. Dryp lidt olivenolie over timian- og rosmarinkvistene, fordel dem over de to fileter og stil panden tilbage under grillen på midterste rille i 10 min., eller til overfladen er gylden og sprød.

MOSEDE ÆRTER 
Kom ærter og broccolibuketter op til kartoflerne og læg låg på igen.

SALAT

Stil en mellemstor stegepande over middel varme og kom pancettaskiverne i. Rist dem sprøde og vend dem af og til.

TARTARSAUCE
Skyl hurtigt skålen til foodprocessoren og fyld 3 cornichoner, 1 toptsk kapers, et lille bdt frisk
persille, den halve ds ansjoser plus olien; Kør nogle gange med pulsknappen under tilsætning af et dryp ekstra-jomfruolivenolie samt revet skal og saft af ½ citron. Kør massen jævn, hæld den op i en lille skål og tilsæt mayonnaisen. Bland det godt og tilsæt saft af den resterende citron, smag og juster om nødvendigt. Drys sød paprika over efterfulgt af lidt ekstra-jomfruolivenolie og sæt saucen på bordet.

SALAT

Skru ned til lav varme, når pancettaskiverne er sprøde og gyldne. Knus 2 upillede fed hvidløg ned i panden, tag den af varmen og tilsæt 5 spsk balsamico, efterfulgt af lidt ekstra-jomfruolivenolie; ryst så panden. Bryd den sprøde pancetta i småstykker i panden med en træske.

MOSEDE ÆRTER
Hæld vandet fra grøntsagerne, lad dem dampe tørre i et par min. og hæld dem tilbage i gryden. Kom smør i, en god sjat ekstra-jomfruolivenolie, et nip salt og peber, 1-2 dessertskeer myntesauce og mos ca. 10 gange. Hæld ærterne op i en serveringsskål.

TORSK
Tjek fisken og tag den ud af ovnen, når skorpen er gylden og sprød. Stil fiskefadet på bordet sammen med skålen med mosede ærter.

SALAT
Vend salatbladene i gryden med varm dressing i sidste øjeblik og vend dem hurtigt i hænderne. Stil panden på bordet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Dansk mad, Jamie Oliver og Hovedret