Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter

Foto: Line Falck

Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter - opskrift fra Hjemmet

Fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter

Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter. Bon appetit.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer
Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 30 min.
Stege-/kogetid: 45 min.
1 stor laksekotelet (175-200 g)
1 citron
400 g hakket hvid fisk (f.eks. sej eller torsk i filet)
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
4 spsk. hvedemel
2 æg
ca. 2½ dl mælk
2 spsk. olie
2-3 spsk. smør
Pynt: bredbladet persille
Ovnbagte rodfrugter:
500 g pastinakker
500 g persillerødder
500 g kartofler
1 dl olivenolie
3-4 kviste frisk rosmarin
1 dl hvidvin (eller vand)
Pikant kapersdip:
2 dl cremefraiche
ca. 1 tsk. bearnaiseessens (eller kryddereddike)
2 spsk. kapers
3-4 spsk. persille
evt. 1-2 syltede agurker
Tilbehør: citron

  1. Skær laksen ud i små terninger på ca. 1x1x1 cm. Kom dem i en lille skål med saften af citronen. Bland godt sammen, og sæt skålen i køleskabet.
  2. Den hvide fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt.
  3. Tilsæt peber, mel og æg. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min. Rør fiskefarsen igennem med lakseterningerne.
  4. Form farsen til ca. 10 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  5. Servér frikadellerne lune med ovnbagte rodfrugter, pikant kapersdip og citronbåde. Pynt med persille.
  6. Ovnbagte rodfrugter:
  7. Skræl pastinakker, persillerødder og kartofler. Skær dem ud i aflange stave eller stykker. Bland dem med olivenolie og rosmarinkviste i en bradepande med bagepapir.
  8. Sæt bradepanden i ovnen ved 225 grader. Hæld hvidvin i bunden. Bag i ca. 45 min., til alle rodfrugterne er møre. Rør et par gange undervejs i stegningen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  9. Kapersdip:
  10. Rør cremefraiche med bearnaiseessens. Tilsæt kapers, hakket persille og evt. hakkede syltede agurker. Smag dippen til med salt og peber.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk og Hovedret

610x200_woordy_dmjpg.jpg