Halloween-lagkage med spøgelser
Foto: Thomas Hergaard

Halloween-lagkage med spøgelser - opskrift fra Hjemmet

Halloween-lagkage med spøgelser

Denne fine Halloweenkage med spøgelser på toppen skal nok gøre lykke til en Halloweenfest eller en novemberfødselsdag. Se her, hvordan du laver en uhyggelig god Halloween-lagkage med spøgelser på toppen:

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print

Bunde:
4 æg
250 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 spsk stødt kanel
100 g smør
100 g valnøddekerner (hakkede)
150 g abrikosmarmelade


Modellermasse:
3 blade husblas
2 spsk smør
4 spsk vand
500 g flormelis
50 g mørk chokolade

  1. Bunde:
    Pisk 4 æg skummende med 250 g sukker ca. 10 min. med en håndmikser. Bland 250 g hvedemel med 1 tsk bagepulver og 1 spsk stødt kanel.
  2. Drys blandingen i æggeskummet igennem en sigte. Tilsæt 100 g smeltet og afkølet smør og 100 g hakkede valnøddekerner.
  3. Fyld dejen i en springform. Bag den i en 175 grader varm ovn ca. 20 min., til den er gennembagt. Afkøl på bagerist.
  4. Flæk kagen og fordél 150 g abrikosmarmelade imellem de to bunde. Læg kagen på et fad.
  5. Modellermasse:
    Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Knug vandet ud. Kom det i en skål med 2 spsk smør og 4 spsk vand. Smelt det sammen over vandbad. Rør 500 g flormelis i og ælt, til konsistensen er som modellervoks.
  6. Pak lufttæt i en plasticpose. Bliver massen for hård, kan den varmes blød i mikroovn. Rul halvdelen af massen ud i en cirkel mellem to stykker bagepapir. Hiv det ene stykke bagepapir af og vend overtrækket hen over kagen.
  7. Form 12 små spøgelser af resten af modellermassen. Smelt 50 g mørk chokolade i stykker over vandbad og rør, til det er tyktflydende. Kom det i en lille plasticpose eller sprøjtepose og sæt øjne og evt. mund på spøgelserne.
  8. Pynt kagen med figurerne.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Lagkage, Halloween-mad og Bageopskrifter