Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Hjemmebagt pizza med surdejsbund

Hjemmebagt pizza med surdejsbund

Hjemmebagt pizza med surdejsbund

Lær at lave bloggeren Ditte Ingemanns lækre søndagsret - hjemmebagt pizza med surdejsbund.

plate 3-4 personer
printer Print

Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
Sort peber
Et nip sukker

Pizzabund:
5 g gær
0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
2,5 dl koldt vand
1 tsk groft salt
Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)

Tomatsauce:
Det hele blendes sammen og smages til. Hvis der er en rest tomatsauce i overskud, kan den sagtens fryses til endnu en omgang pizza.

Pizzabund:
Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud.

Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.

Top pizzaerne med dit yndlingsfyld, f.eks. frisk mozzarella, pesto og serranoskinke- dejlig kombination!

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Surdej og Ditte Ingemann