
Få den bedste opskrift på roulade: Hjemmelavet hindbærroulade
En hjemmelavet roulade slår den færdigkøbte med flere længder. Og så er den tilmed ret nem at lave. Her får du en god og nem opskrift på en hjemmelavet hindbærroulade, som du hurtigt selv kan bage og rulle. Se her, hvordan du selv kan bage en roulade.
Ingredienser
Rouladedej:
3 mellemstore æg
120 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fyld til hindbærroulade:
2-3 dl hindbærmarmelade
Pynt:
sigtet flormelis
Tilbehør:
flødeskum
Sådan laver du hindbærroulade
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i æggeblandingen. Pisk dejen 2-3 min.
SE OGSÅ: Bagedystdommerens skønne roulade: Grigos mørke roulade - Smør dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (28 x 35 cm). Bag rouladen i ovnen ved 225 gr. i 5-7 min. Drys sukker på et andet stykke bagepapir.
- Læg rouladen herpå med oversiden nedad, og fjern det første stykke bagepapir. Smør marmeladen på. Rul rouladen sammen, mens kagen stadig er lun. Pynt med flormelis, og server evt. med flødeskum.
PRØV OGSÅ: Bagedyst Mickis lækre opskrift på tigerroulade med appelsincreme
Leg med rouladens fyld
Vores hindbærroulade er en klassiker, men du kan også sagtens lege med rouladens fyld og afprøve nye smage. Du kan for eksempel bruge andre bær eller frugter, ligesom du kan tilføje chokolade og kanel. Leder du efter inspiration, kan du se mange flere forskellige versioner af den klassiske roulade her på ALT.dk
Udover fyldet kan du faktisk også lege med selve rouladedejen og dermed arbejde endnu mere med smagene. Du kan for eksempel tilføje chokolade eller kakao til dejen, ligesom bagedystdommeren Markus Grigo har gjort med sin mørke roulade.
Pift rouladen op med lidt pynt
Du kan servere rouladen på den helt klassiske og simple måde - der en jo en grund til, at den version er blevet en velkendt klassiker, som mange elsker - eller du kan pifte den lidt op. Vil du gerne prøve noget nyt eller gøre lidt ekstra ud af serveringen, så kan du altså vælge at pynte rouladen yderligere.
Du kan for eksempel placere friske bær på toppen eller langs rouldens sider, ligesom du kan drysse chokoladepulver hen over dejen. Du kan også smelte noget chokolade eller røre en glasur, som du kører i strimler hen over rouladens ryg. Og endelig kan du servere rouladen med letpisket flødeskum til. Det er kun fantasien, der sætter grænser.