den bedste roulade
SPONSORERET indhold

3 nemme trin: Sådan laver du den bedste roulade

Roulade er en nem og hurtig kage at bage, og så kan du komme præcis det fyld i, som du har lyst til lige fra smørcreme til marmelade eller is.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Betina Hastoft
03. apr. 2021 | Mad | Hendes Verden

Her får du en skøn opskrift på en lækker roulade med solbærfyld, men du kan i princippet bruge opskriften på rouladedej som en basisopskrift på roulade, og så selv variere fyldet efter, hvad du lige har lyst til. Her får du en god opskrift på roulade og en guide til at lave den i tre nemme trin. Se her, hvordan du gør: 

Ingredienser

Dej:
4 æggehvider
75 g sukker
3 æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker
75 g kartoffelmel

Solbærfyld:
300 g solbær
1 dl rørsukker
1 spsk. finthakket rosmarin

Pynt:
75 g smeltet chokolade

Tilbehør:
flødeskum

Sådan gør du: 

  1. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker, og pisk igen, til de er blanke og seje. Pisk æggeblommerne med vaniljesukker et minut med håndmikser. Vend æggehvider og æggeblommer op i samme skål. Hæld kartoffelmelet gennem en sigte ned i dejen, og vend dejen forsigtigt sammen til en ensartet dej.
  2. Spred dejen ud til et rektangel på bageplade med bagepapir i et jævnt lag. Bag bunden midt i ovnen ved 225 gr. i 7-8 min.
  3. Drys bordet eller et stykke bagepapir med sukker, og vend bunden rundt oven på sukkeret. Pensl bagepapiret, der sidder på bunden med koldt vand, og træk forsigtigt bagepapiret af.
  4. Nip solbærrene, og mos dem med en gaffel sammen med sukker og meget finthakket rosmarin.
  5. Spred solbærmosen ud på rouladebunden ,og rul den sammen på den lange led. Dryp dekorativt den smeltede chokoladen over rouladen.
  6. Server rouladen med flødeskum og en god kop kaffe.

Trin-for-trin:

trin1.jpg

1. Æggeblomme og hvide piskes hver for sig, til hviderne er blanke og seje. Æggeblommerne piskes lyse og cremede i en anden skål.

trin2.jpg

2. Kartoffelmel sigtes gennem en si, inden det tilsættes. Man kan godt bruge hvedemel, men kartoffelmelet bevirker, at rouladen er nemmere at rulle sammen, uden at den sprækker.

trin3.jpg

3. Bunden vendes ud på et bord, der er strøet med sukker, så kagebunden ikke hænger fast i bordet. Når bunden ligger med bagepapirsiden opad, kan papiret pensles med koldt vand, og bagepapiret vil derefter være nemmere at trække forsigtigt af uden at beskadige kagebunden.

Anbefalet til dig