
Krydret lam med linsesalat
Ingredienser
Spyd:
500 g lammetykstegsfilet
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1/2 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie
salt, peber
Linsesalat:
250 g sorte linser
2 rødløg
1 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1-2 granatæbler
30 g valnøddekerner
150 g oliven, gerne en blanding af grønne og sorte
1 bdt hakket persille
Servér til:
200 g groft brød.
Sådan gør du
Skær lammekødet i tern og vend det i en marinade af spidskommen, paprika, koriander, olivenolie, salt og peber. Fordel kødet på fire spyd og lad det trække, mens du laver salaten.
Kog linserne i letsaltet vand i ca. 20 min. og skyl godt i koldt vand.
Skær rødløgene i tynde skiver og bland med linser, olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber. Halver granatæblet og pil kernerne ud.
Hak valnødderne og kom dem i salaten sammen med granatæblekerner, oliven og persille.
Steg spyddene ca. 4 min. på hver side ved god varme.
Servér med salat samt groft brød.