Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Toast: Pan bagnat
Foto: Marie Melchior Pan bagnat stammer fra Nice og er perfekt den lette sult.

Toast: Pan bagnat

Lækker toast: Pan bagnat

Toast kan både være søde og salte og kan fyldes med så gode sager, at det kan udgøre et helt måltid.

clock 30 minutter
printer Print
plate Pan bagnat til 4 personer

200 g kartofler
200 g grønne bønner
2 æg
2 tomater
½ agurk
1 romaine
2 spsk. sorte oliven
200 g tun i olie
2 spsk. Hellmann mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
4 spsk. olivenolie
salt og peber
4 boller

Sådan laver du pan bagnat

1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. I de sidste 5-6 min. koges de grønne bønner æggene med, til æggene er hårdkogte.

2. Pil de kogte kartofler, og skær dem i skiver. Hak de hårdkogte æg.

3. Skær tomater i både og agurk i tern. Snit salaten fint, skyl den, og slyng den tør. Bland det hele sammen til en salat sammen med oliven.

4. Mos tunen med en gaffel, og bland i salaten

5. Rør mayonnaisen med sennep. Rør olivenolien i, lidt efter lidt, til dressingen er cremet og mayonnaiseagtig i konsistensen. Smag til med salt og peber.

6. Rist bollerne i en toaster, eller lun dem i ovnen. Flæk bollerne, og kom dressing og salat nicoise i, og klap dem sammen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Toast og Frokost