Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Lækre snobrød
Foto: Alamy

Lækre snobrød

Lækre snobrød til Sankt Hans

Det er sæson for bålhygge og sprøde snobrød.

en time, 30 minutter
Print

6 dl lunt vand
3 spk salt
25 g gær
1 dl olivenolie
Lidt smør
Økologisk hvedemel, så det passer.

Afbarkede træpinde 

Sådan laver du snobrødsdej til snobrød

Opløs gæren i det lune vand, og kom olie og salt i.

Kom mel i lidt efter lidt. Dejen skal være smidig og let. Ikke for våd, men bestemt heller ikke for hård.

Når dejen føles blød og lækker, triller du helt tynde pølser.

Afbark pindene og smør dem med lidt blødt smør.

Sno pølserne om de afbarkede pinde, så brødet er lukket ude på spidsen. Lad snobrødene hæve et lunt sted en time.

Bag brødene over bålets gløder til brødet er gennembagt og gyldent hele vejen rundt.

TIP! Dyp dine snobrød i din favoritmarmelade eller hæld den eventuelt forsigtigt ned i brødet - derfor skal snobrødet være lukket lukket i den ene ende.


LÆS OGSÅ: Lækre pølsehorn

LÆS OGSÅ: 5 gode tips til bål & snobrød i haven

LÆS OGSÅ: Hvidløgs-snobrød 

Se, hvad vi ellers skriver om: Snobrød, Brød og Bageopskrifter