
Laksetatar med æggeblomme, kapers og krydderurter
Det er ikke skaldyr, men dog en af vores favoritter fra havet. Laksen viser sig fra sin bedste side, når den serveres helt frisk blandet op med effektive smagsgivere som kapers, løg og sennep. Server laksetataren præcis som dens firbenede fætter, okse-tataren, med æggeblomme og friskklippede krydderurter på toppen.
Ingredienser
Tatar:
500 g laksefilet
1 tsk sennep
4 spsk kapers,
grofthakkede
1 bundt purløg, fintsnittet
1/2 skalotteløg, finthakket
salt og peber
Til servering:
1 forårsløg, skåret i tynde ringe
1 håndfuld grønne krydderurter, f.eks. persille og citronmelisse, grofthakkede
4 æggeblommer
friskkværnet peber
olivenolie
Sådan gør du
Tatar:
Skær/hak laksen helt fint, og rør sammen med sennep, kapers, purløg og skalotteløg. Smag til med salt og peber.
Anretning
Fordel tataren på 4 tallerkener, og drys med forårsløg og krydderurter. Læg en æggeblomme på toppen, kværn peber ud over, og dryp med olivenolie.
PRØV OGSÅ: Rullesteg - a la porchetta
PRØV OGSÅ: Spiczy calamari
PRØV OGSÅ: Forårsruller med grønsager og svampe