Spicy calamari
SPONSORERET indhold

Spicy calamari

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Calamari optræder ofte på menuen på asiatiske restauranter. Jeg bruger enten optøede frosne blæksprutter eller ferske fra fiskehandleren og helst den mellemstore slags, som jeg ridser og skærer i rektangler. Hvis du bruger mindre blæksprutter, kan du nøjes med at skære dem ud i ringe.

Af: Nadia Mathiasen Foto: Sarah Coghill
15. jun. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

2 mellemstore blæksprutter med eller uden arme
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber, gerne sichuan
½-1 tsk groft chilipulver
1 ½ dl hvedemel
1 l smagsneutral olie til
friturestegning

Tilbehør:
1 lime
sød chilisauce

Sådan gør du

Rens blæksprutterne, og kasser evt. indmad og den plastikagtige rygrad – eller bed din fiskehandler om at gøre det. Skær armene fra, og del dem i mindre stykker. Halver kroppen, og rids indersiden på kryds og tværs med en kniv. Skær herefter i aflange rektangler på ca. 2,5 cm x 6 cm.

Bland salt, peber og chilipulver med hvedemel og vend blækspruttestykkerne i blandingen. Varm olien op i en gryde eller i en wok. Steg blækspruttestykkerne ad 2-3 omgange i den varme olie i ca. 1-2 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp af på fedtsugende papir, mens de øvrige blækspruttestykker steges.

Server med limebåde og sød chilisauce.


PRØV OGSÅ: Asiatisk hverdagsmad