
Spicy calamari
Calamari optræder ofte på menuen på asiatiske restauranter. Jeg bruger enten optøede frosne blæksprutter eller ferske fra fiskehandleren og helst den mellemstore slags, som jeg ridser og skærer i rektangler. Hvis du bruger mindre blæksprutter, kan du nøjes med at skære dem ud i ringe.
Ingredienser
2 mellemstore blæksprutter med eller uden arme
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber, gerne sichuan
½-1 tsk groft chilipulver
1 ½ dl hvedemel
1 l smagsneutral olie til
friturestegning
Tilbehør:
1 lime
sød chilisauce
Sådan gør du
Rens blæksprutterne, og kasser evt. indmad og den plastikagtige rygrad – eller bed din fiskehandler om at gøre det. Skær armene fra, og del dem i mindre stykker. Halver kroppen, og rids indersiden på kryds og tværs med en kniv. Skær herefter i aflange rektangler på ca. 2,5 cm x 6 cm.
Bland salt, peber og chilipulver med hvedemel og vend blækspruttestykkerne i blandingen. Varm olien op i en gryde eller i en wok. Steg blækspruttestykkerne ad 2-3 omgange i den varme olie i ca. 1-2 minutter, til de er gyldne og sprøde. Dryp af på fedtsugende papir, mens de øvrige blækspruttestykker steges.
Server med limebåde og sød chilisauce.
PRØV OGSÅ: Asiatisk hverdagsmad