Luksusbradepandekage
SPONSORERET indhold

Luksusbradepandekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den skønne chokolade-bradepande kage er med kokos. Den er pyntet med hvid chokoladecreme og drysset med tørret frugt. Kagen er let at transportere, hvis du skal have kage med til at dele ud af.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
15. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 16 stykker)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Fryse-egnet uden creme og pynt
200 g chokolade (smeltet)
200 g smør
400 g hvedemel
375 g sukker
175 g kokosmel
4 æg
Hvid chokoladecreme:
300 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde (let pisket flødeskum)
Pynt:
tørret frugt, f.eks. tørret kiwi, papaya og tranebær

  1. Smuldr smørret med melet, til det ligner revet ost – det kan evt. gøres i en foodprocessor. Bland sukker og kokosmel i. Rør æggene i og derefter smeltet chokolade, til dejen er ensartet.
  2. Læg bagepapir i en bradepande, ca. 25x25 cm, og fyld dejen i. Sæt bradepanden i midten af en 200 grader varm ovn. Bag ca. 40 min., til kagen er gennembagt. Stik et lille træspid eller en lille kniv i kagen, og hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt mere. Lad kagen køle af på en bagerist.
  3. Smelt hvid chokolade i en skål over varmt vand (vandet må ikke koge, da hvid chokolade let kan blive grynet). Vend smeltet let afkølet chokolade i flødeskummet og fordél det på kagen.
  4. Sæt kagen i køleskabet ca. 30 min., så chokoladecremen kan stivne. Skær kagen ud i firkanter og pynt med tørret frugt.