Medaljer med flødeskum og frugtgelé
SPONSORERET indhold

Medaljer med flødeskum og frugtgelé

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskrift på hjemmelavede medaljer lavet på mørdej, toppet med glasur og fyldt med flødeskum.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
31. maj. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4-5 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Den rå dej er fryseegnet
Ingredienser:
175 g hvedemel
125 g smør
1 lille æg
Glasur:
75 g flormelis
2 tsk kogende vand
1½ dl piskefløde (flødeskum)
4-5 tsk frugtgelé
Pynt:
citronmelisse

  1. Mørdej: smuldr mel og smør sammen (evt. i en foodprocessor). Saml med et lille æg. Læg dejen i køleskab i 1 time, rul den ud og stik 8-10 runde kiks ud af den.
  2. Læg dem på bagepapir og bag dem svagt lysebrune ved 175 grader i ca. 15 min.
  3. Rør glasur af flormelis og lidt vand til passende konsistens. Pynt halvdelen af kiksene med glasur.
  4. Saml medaljerne lige før servering. Pisk flødeskum, læg det på resten af kiksene, og læg en kiks med glasur oven på hver.
  5. Sæt en klat gelé på toppen og pynt med citronmelisse.