koldhævede boller opskrift
Foto: Line Falck

Supernemme søde koldhævede boller

Dejen til disse koldhævede boller er ikke sød, men fyldt med marcipan, chokolade og et drys perlesukker på toppen. Du laver dejen dagen før og lader den hæve i køleskabet, evt. natten over. Inden du bager bollerne, blander du marcipan og chokolade i dejen. Og vupti, så har du bliver det perfekte søde mellemmåltid til en kop te eller kaffe.

printer Print
clock Total: 15 minutter
plate 10 stk. store boller

Det skal du bruge til søde koldhævede boller

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Hævetid: ca. 15 timer
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Fryseegnede
  • 10 g gær
  • 2½ dl sødmælk
  • 2½ dl koldt vand
  • 2 tsk. salt
  • ca. 800 g hvedemel
  • Fyld:
  • 100 g rå ren marcipan (kold)
  • 100 g god mørk chokolade

Sådan bager du søde koldhævede boller

  1. Smuldr gæren ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, vand og salt. Tilsæt mel, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig.
  2. Det er lettest på en røremaskine, men dejen kan også æltes på et meldrysset bord. Dejen skal være fugtig. Lad den hæve i køleskab i 10-15 timer.
  3. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern. Hak chokoladen. Ælt marcipan og chokolade i dejen.
  4. Form 10 store boller. Sæt dem på bagepapir på bageplade, og lad dem efterhæve i ca. 30 min.
  5. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  6. Sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn, og bag i ca. 15 min., til bollerne er gennembagte.
  7. Lad dem køle af på bagerist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Chokolade, Marcipan, Madpakke, Picnic og Bageopskrifter