Okseculotte med ramsløgsmayonnaise
Foto: Martin Dyrløv Herlig middag med okseculotte og det lækreste tilbehør.

Okseculotte med ramsløgsmayonnaise

Steg en godt stykke oksekød, og server stegen med grøn mayonnaise, sprøde kartofler og stegt salat.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 45 minutter
plate 4-6 personer

  • 1 okseculotte (1200-1500 g)
  • salt og peber

Kartofler:

  • 1 kg små, nye kartofler
  • 1-2 spsk. olivenolie

Ramsløgsmayonnaise:

  • 25 g ramsløgblade
  • 2 dl mild, koldpresset olie (f.eks. raps eller solsikke)
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. citronsaft
  • ½ tsk. dijonsennep
  • salt og peber

Stegt salat:

  • 2 hjertesalat
  • 1 radichiosalat
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Culotte: Rids fedtet i rudemønster, og gnid stegen med salt og peber. Læg den i en bradepande, der passer i størrelsen, og sæt et stegetermometer i kødet på det tykkeste sted.
  2. Brun stegen i ovnen ved 225 grader i 12-15 min. Skru ned til 160 grader, hæld en smule vand i bradepanden, og steg videre i 35-45 min., til centrumstemperaturen er 56 grader. Lad stegen hvile tildækket i 15 min.
  3. Kartofler: Skrub kartoflerne rene, tør dem, og bland dem med olivenolie på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen ved 225 grader i 15 min. (mens stegen bruner), og giv dem så de sidste 1015 min. ved 225 grader, mens stegen hviler. Drys med salt og peber.
  4. Ramsløgsmayonnaise: Skyl og tør ramsløgbladene, og skær dem i grove stykker. Varm olien op til 48-50 grader, og blend den med ramsløgsbladene i 2-3 min. til en jævn, grøn olie. Lad olien trække i 10-15 min., og si den.
  5. Pisk æggeblommen sammen med citronsaft, sennep og ¼ tsk. salt, og pisk den grønne olie i, i en tynd stråle, til mayonnaisen bliver tyk og blank. Juster evt. med 1-3 spsk. vand, og smag til med salt og peber.
  6. Stegt salat: Skyl og tør salathovederne, og skær dem i halve/kvarter. Steg dem hurtigt på en varm pande eller grillpande smurt med olivenolie; de må gerne blive en anelse mørke. Drys med salt og peber.
  7. Servering: Skær kødet på tværs af kødtrådene: Begynd i den spidse ende, og vend stegen ca. halvvejs. Servér med den grønne mayonnaise, kartofler og salat.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip:

Erstat evt. halvdelen af ramsløgbladene med bredbladet persille eller spinat, så smagen bliver mildere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Oksekød, Ramsløg, Sommermad og Hovedret