Othellolagkage med appelsin

Foto: Line Falck

Othellolagkage med appelsin - opskrift fra Hjemmet

Othellolagkage med appelsin

Godt hjemmebagværk bringer altid glæde. Byd venner, familie eller naboer på en blød lagkage.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 kage eller 12-14 stykker
Ingredienser

Arbejdstid: ca. 1 time
Samlet bage-/kogetid: ca. 30 min.
Hviletid: evt. et par timer
4 æg
125 g sukker
2 tsk. appelsinskal
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
evt. lidt smør til formene
Vaniljecreme:
1 stang vanilje
½ l sødmælk
50 g sukker
5 æggeblommer
25 g majsstivelse (maizenamel)
3 blade husblas
lidt sukker (til at drysse med)
1½ dl piskefløde
Fyld:
2 dl appelsinsaft
150 g makroner
6 appelsiner
Glasur:
100 g flormelis
3-4 spsk. kakao
1-2 spsk. vand
Drys:
chokoladekrymmel
Pynt:
2 dl piskefløde

  1. Lagkagebunde: Pisk æg og sukker ca. 10 min. med en håndmikser, til det bliver stift og tykt skummede. Tilsæt fintrevet appelsinskal.
  2. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig. Hæld herefter dejen i 3 smurte lagkageforme (22-24 cm i diameter).
  3. Bag lagkagebundene i ca. 15 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gennembagte. Stik i en kage med et træspyd. Hvis der er rå dej på, skal kagerne bage lidt mere. Afkøl lagkagebundene på en bagerist.
  4. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog herefter cremen i ca. 4 min. under konstant omrøring.
  5. Si cremen over i en skål. Læg husblasbladene enkeltvist i blød i koldt vand i ca. 5 min. Knug vandet ud af bladene, og rør dem i den varme vaniljecreme, så de smelter. Drys overfladen af cremen med sukker, og lad den køle af. Hvis cremen er meget stiv, er det en fordel at blende den til en glat konsistens.
  6. Vend letpisket flødeskum i cremen.
  7. Saml kagen: Læg en lagkagebund i en lagkagering eller en springform beklædt med husholdningsfilm. Stænk med ⅓ appelsinsaft. Læg halvdelen af de knuste makroner ovenpå, og læg halvdelen af appelsinstykkerne over.
  8. Læg halvdelen af vaniljecremen ovenpå. Læg nummer to ­lagkagebund oven på ­vaniljecremen, stænk den med appelsinsaft, og læg de sidste makroner og appelsinstykker på. Læg den tredje lagkagebund øverst, og stænk med den sidste ­appelsinsaft.
  9. Lad lagkagen trække køligt nogle timer. Rør flormelis, kakao og vand til glasur, og smør den i et jævnt lag på toppen af lagkagen. Drys med krymmel, og lad glasuren størkne. Pynt siderne af lagkagen med flødeskum.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Lagkage, Appelsin, Flødeskumskager og Bageopskrifter

610x200_woordy_knap2.jpeg