Pavlova med chokolade, mandler og hindbærpure
SPONSORERET indhold

Pavlova med chokolade, mandler og hindbærpure

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Pavlova er en perfekt gæstedessert, da den kan laves dagen inden, så du blot skal piske flødeskum og komme hindbærpure på før servering.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
11. mar. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
6-8

Ingredienser

*2 ½ dl piskefløde
*300 g frosne hindbær
75 g rørsukker og evt. lidt jævning af maizena og vand
*5 æggehvider
250 g rørsukker
1 tsk f.eks. æbleeddike
*50 g mørk chokolade
*75 g mandelflager

Sådan gør du

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande, og lad dem afkøle. Hak chokoladen groft. Pisk æggehviderne med 1-2 spsk sukker, til det bliver luftigt og let sejt. Tilsæt resten af sukkeret under fortsat piskning, til marengsmassen er godt sej og luftig, og du har en fornemmelse af, at sukkeret er ved at være opløst i marengsmassen. Rør lidt eddike i marengsen, og vend chokolade og halvdelen af de ristede mandler i. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tegn en cirkel på 24 cm i diameter – brug f.eks. en springform som skabelon. Kom marengsmassen på, og smør det ud i et jævnt lag.

Bag den ca. 2 timer ved 110 grader varmluft, til den er tør og sprød. Afkøl marengsen på en rist, og opbevar den tørt i en lufttæt boks med låg. Kog hindbær og sukker, til sukkeret er smeltet. Blend det til pure, eller jævn det med lidt maizena rørt med vand. Afkøl desyltede hindbær.

Pisk fløden til skum. Kom flødeskum på toppen af marengskagen, og kom hindbærpure henover, og drys med ristede mandelflager.


Tjek dit basislager
Opskriften forudsætter, at du har lidt forskelligt i dit køkken. Tjek derfor om du har:
> salt, peber og sukker
> eddike, f.eks. æbleeddike


PRØV OGSÅ: Chokolade marengs