Prinsessekage med hindbærcreme
SPONSORERET indhold

Prinsessekage med hindbærcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prinsessekagen til „dagens prinsesse“ er en lækker dessertkage med hindbærfyld og marcipanovertræk. I Sverige er „Prinsessetårten“ nærmest obligatorisk til en fødselsdagsfest.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
27. jan. 2017 | Opskrift | Hjemmet
Prinsessekage til ca. 10 personer

Ingredienser

Prinsessekage med hindbærcreme

Ikke fryse-egnet

4 æg
175 g sukker
75 g hvedemel
50 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
Fyld:
400 g hindbær (evt. optøede)


Vaniljecreme:
1/2 stang vanilje
2 1/2 dl sødmælk
25 g sukker
2 æggeblommer (evt. 1 bæger pasteuriserede)
1 spsk maizenamel
4 blade husblas
4 dl piskefløde (flødeskum)


Marcipanovertræk og -pynt:
300 g ren rå marcipan
grøn frugtfarve
50 g ren rå marcipan
rød frugtfarve


Drys: flormelis

Sådan laver du prinsessekage med hindbærcreme


Kagebundene:

1. Pisk æg og sukker stift, ca. 10 min. med håndmikser. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver. Sigt det igennem en si og vend det forsigtigt i æggemassen.

2. Fyld i en smurt springform, og bag i 175 grader varm ovn ca. 30 min. Afkøl og flæk bunden.

Vaniljecreme:

1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og maizenamel – og pisk det godt sammen.

2. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Læg husblas i blød i koldt vand 5 min. Tryk vandet ud af husblasbladene og kom dem i den varme creme, så de smelter straks.

3. Afkøl cremen helt i køleskab. Vend flødeskummet i. Saml kagen. Læg et lag mosede hindbær på den nederste kagebund og et lag creme ovenpå.

4. Læg så en bund og igen et lag hindbærmos og creme. Lad fyldet blive højere på midten, så kagen bliver kuplet. Smør resten af cremen over og rundt om kagen.


Marcipanovertræk:

1. Ælt marcipanen med grøn frugtfarve og rul den ud på et stykke bagepapir til en rund, tynd glat plade, der er så stor, at den kan dække hele kagen – også siderne.

2. Vend bagepapir med marcipan om og henover kagen og træk papiret af. Skær kanterne til og brug de grønne marcipanrester til stilk og blade på marcipanrosen. Sigt flormelis hen over kagen.


Marcipanrose:

1. Ælt marcipanen med rød frugtfarve, til den er lyserød. Rul marcipanen til en 3 cm tyk pølse.

2. Skær den ud i 6-7 stykker og tril dem til små kugler. Kom en marcipankugle i en plastpose. Lav bladene til rosen ved at presse kuglerne flade i den ene side. Saml rosen. Tag først det inderste blad og rul det sammen. Læg de andre blade udenom. Sæt rosen på midten af kagen.