
SPONSORERET indhold
Rabarbertærte med mandler
Kombinationen af noget sødt, syrligt, sprødt og cremet findes i denne lækre rabarbertærte. Den er velegnet til en kop te eller kaffe, men kan også serveres som dessert med vanilje- eller jordbæris.
Rabarbertærte med mandler til 10 personer |
Total: en time, 55 min
Ingredienser
Rabarbertærte med mandler
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: mindst 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Tærtedej:
200 g smør (små stykker)
275 g hvedemel
1 spsk sukker
1 lille æg
evt. 2-3 tsk vand (koldt)
Fyld:
250 g rababerstilke (uden blade)
Mandelfyld:
75 g mandler (usmuttede, finthakkede)
150 g sukker
1 vaniljestang
200 g smør (blødt)
4 æg (sammenpiskede)
40 g kartoffelmel
Tilbehør:
Evt. flødeskum eller is
Sådan laver du rabarbertærte med mandler
- Tærtedej: Smuldr smør i melet, evt. i en foodprocessor. Tilsæt sukker. Saml dejen med ægget og evt. lidt vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 min. Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
- Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter). Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
- Forvarm ovnen til 225 grader og sæt tærten i ovnen. Skru ned til 200 grader og bag ca. 15 min.
- Fyld: Rør mandelfyldet sammen af mandler, sukker, kornene af vaniljestangen, smør, æg og kartoffelmel.
- Kom fyldet i den forbagte tærteform og læg stykker af rabarber ovenpå.
- Bag tærten ved 175 grader, til fyldet er stivnet (ca. 30 min.).
- Servér friskbagt evt. med flødeskum eller is.
4 gode grunde til at rabarbertærte er den perfekte sommer-dessert
- Smagen af de sprøde, søde, røde rabarber er indbegrebet af dansk sommer
- En rabarbertærte smager vidunderligt med en god klat vaniljeis til.
- Tærten med rabarber er nem at transportere og kan sagtens tages med i en picnickurv, og nydes ude i det fri.
- Rabarbertærten er nem at lave og kan sagtens bages dagen inden den skal spises eller tages med i sommerhuset og nydes på terrassen