Ras el hanout opskrift
Foto: Anders Schønnemann Det kan være svært at finde en færdigblandet ras el hanout krydderiblanding i supermarkedet

Ras el hanout opskrift

Ras el hanout: Sådan laver du den arabiske krydderiblanding

Ras el hanout er arabisk for ”leder af butikken” og er traditionelt en blanding af det bedste, krydderisælgerne har. Indholdet kan variere lige som i karry. Her får du Louisa Lorangs version af den lækre den arabiske krydderiblanding ras el hanout.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 1 lille glas

Det skal du bruge

  • 2 spsk knust spidskommen
  • 1 tsk stødt sort peber
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk allehånde
  • ¼ tsk knuste, tørrede rosenblade (eller tørret lavendel)

Sådan laver du ras el hanout

  • Bland alle krydderierne sammen, og opbevar dem i et lufttæt glas.
  • Du kan fx bruge den lækre ras el hanout krydderiblanding til Bagte rødder med ras el hanout-yoghurt Tilbehør til 2-3 personer

1 kg rødder, f.eks. persillerødder, gulerødder og rødbeder
olivenolie
salt
4 spsk yoghurt
1 spsk ras el hanout
1 spsk citronsaft
salt

Sådan gør du:

  1. Skrub eller skræl rødderne, og skær dem i stave. Vend dem med olie og salt, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 40 minutter.
  2. Rør yoghurten med ras el hanout, og smag til med citronsaft og salt.
  3. Server rødderne med ras el hanout-yoghurt
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Arabisk mad og Tilbehør