Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Salat med perlerug, artiskok og bønner
Foto: Line Falck

Mættende og lækker salat med artiskok og bønner

Rugsalat med artiskok og bønner

Mættende og lækker salat. Du kan evt. bruge bønner i stedet for kikærterne

2 portioner rugsalat
Print

2 dl perlerug
3-4 artiskokhjerter fra glas eller dåse
Lidt olivenolie til stegning
2-3 spsk. olivenolie
1-2 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
1 knsp. sennep
200 g eller 1 dåse kogte kikærter
1 forårsløg
Salt og peber

Sådan laver du rugsalat

Kog perlerugen efter anvisningen på emballagen. Skær artiskokhjerterne i kvarte. Svits dem gyldne i olie på en pande. Bland dressing af olie, eddike, presset eller hakket hvidløg og salt og peber. Afdryp kikærter og artiskokhjerter, og snit forårsløget fint. Bland rug, artiskokker og kikærter. Vend dressingen i, og drys med forårsløg.

Fakta

Opskriften er fra bogen "Mad til glade tarme - bedre bakteriebalance på 4 dage" af Søren Lange & Mette Bender, Lindhardt & Ringhof.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde salater, Dansk mad, Vegetarisk, Hovedret og Tilbehør