Opskrift på shawarma i tyrkisk fladbrød med humus
SPONSORERET indhold

Shawarma i tyrkisk fladbrød med hummus

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmemarineret kød til shawarma. Så blir' det ikke bedre.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
29. jan. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 30 min

Ingredienser

Shawarmakød
500 g tykstegsbøf af oksekød
1½ tsk stødt korianderfrø
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk knust sort peber
1 fed hvidløg, knust
1 tsk knust tørret chili
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie

Hummus:
1 dåse kikærter eller kogte kikærter svarende til en dåse
3 spsk græsk yoghurt
3 tsk tahin
½ tsk spidskommen
saft af ¼ citron
salt
½ romainesalat
3 tomater
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
4-6 tyrkiske fladbrød eller hvedetortillas

Sådan laver du shawarma

1. Skær kødet i strimler og kom det i en frostpose sammen med krydderierne og hvidløg. Vent med salt og olie. Kødet må gerne marinere natten over, men 1 time er også fint.

2. Brug en stavblender til at blende ingredienserne til hummus sammen til en grov puré. Smag til med salt.

3. Varm olien i en pande og steg det marinerede kød ved høj varme. Snit imens salaten og hak tomater, løg og persille. Bland salaten sammen.

4. Rul fladbrødene sammen med hummus, salat og shawarmakød.