
Shawarma i tyrkisk fladbrød med hummus
Hjemmemarineret kød til shawarma. Så blir' det ikke bedre.
Ingredienser
Shawarmakød
500 g tykstegsbøf af oksekød
1½ tsk stødt korianderfrø
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt kanel
¼ tsk knust sort peber
1 fed hvidløg, knust
1 tsk knust tørret chili
1 tsk groft salt
1 spsk olivenolie
Hummus:
1 dåse kikærter eller kogte kikærter svarende til en dåse
3 spsk græsk yoghurt
3 tsk tahin
½ tsk spidskommen
saft af ¼ citron
salt
½ romainesalat
3 tomater
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
4-6 tyrkiske fladbrød eller hvedetortillas
Sådan laver du shawarma
1. Skær kødet i strimler og kom det i en frostpose sammen med krydderierne og hvidløg. Vent med salt og olie. Kødet må gerne marinere natten over, men 1 time er også fint.
2. Brug en stavblender til at blende ingredienserne til hummus sammen til en grov puré. Smag til med salt.
3. Varm olien i en pande og steg det marinerede kød ved høj varme. Snit imens salaten og hak tomater, løg og persille. Bland salaten sammen.
4. Rul fladbrødene sammen med hummus, salat og shawarmakød.
Tip
Du kan også lave shawarma med lammekød.