Jordbærtærte
SPONSORERET indhold

Jordbærtærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Jordbærtærte er en dansk klassiker! Her får du en fantastisk lækker tærte med friske jordbær og en smagfuld tærtebund.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
29. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 stk.

Ingredienser

Jordbærtærte

 

Dej:
100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
1 æggeblomme
evt. koldt vand


Hvid chokolademousse:
100 g hvid chokolade
4 past. æggeblommer (2 bægre)
1 spsk. flormelis
2 dl piskefløde


Desuden:
100 g mælkechokolade
300 g jordbær


Pynt:
25 g høvlet hvid chokolade

  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Udrul dejen, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) med den. Bag tærtebunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til den er gylden og sprød. Afkøl bunden.
  2. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Rør chokoladen i. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i chokoladeblandingen.
  3. Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikroovn. Pensl chokolade på indersiden af tærtebunden. Lad det stivne. Fordel cremen i tærten. Fordel halve jordbær over. Drys høvlet hvid chokolade over.