Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kanelsnegle opskrift med kardemomme
Foto: Line Thit Klein Svenske snegle med kanel og kardemomme...

Kanelsnegle opskrift med kardemomme

Svenske snegle med kanel og kardemomme

Skønne kanelsnegle med masser af kanel og kardemomme - de lækre snaskede snegle smager næsten lige som de svenske kanelbullar.

plate 20
printer Print

150 g stuetempereret smør
5 dl lunet mælk
40 g gær
1 sammenpisket æg
3 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kardemomme
ca. 800 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce
200 g blødt smør
2 dl rørsukker
2 spsk kanel

Sådan laver du snegle

  1. Smelt smørret i en kasserolle, tilsæt mælken, og varm det op, til det er lunkent, ca. 37 grader. Tilsæt gæren og rør, til den er opløst.
  2. Tilsæt ægget sammen med sukker, salt, kardemomme og to tredjedele af melet, og rør dejen glat. Arbejd det resterende mel i lidt ad gangen, og ælt grundigt, til du har en smidig og blank dej.
  3. Pas på med ikke at tilsætte yderligere mel – dejen vil samle sig og begynde at slippe kanterne, når du får æltet den godt.
  4. Sæt dejen til hævning til dobbelt størrelse (det tager ca. 1½ time) i en skål med et fugtigt klæde over, og lav imens remoncen ved at røre smør, sukker og kanel sammen, til det er cremet i konsistensen.
  5. Når dejen er færdighævet, tages den ud på bordet til endnu en hurtig omgang æltning. Dejen er færdigæltet, når den slipper både bord og hænder.
  6. Tænd ovnen for 225 grader. Rul den derefter ud til et rektangel på ca. 25 x 40 cm og smør remoncen ud over. Rul dejen sammen på den lange side, og skær sneglene ud i ca. 3 cm tykkelse.
  7. Læg dem med 2-3 cm imellem på en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve under et klæde i 45 min, til de næsten rører hinanden. Pensl med et sammenpisket æg, og bag sneglene i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og flotte at se på.
  8. Lad dem køle ned til stuetemperatur, før du pynter dem med glasur eller bare serverer, dem helt som de er.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kanelsnegle, Bagning, Kage, Dessert og Brunch