Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Spaghetti opskrift med hvidløgsbrød
Foto: Line Thit Klein Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød

Spaghetti opskrift med hvidløgsbrød

Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød

4
Print

500 g spaghetti
1 lille løg
2 fed hvidløg
200 g pancetta eller bacon i tern
2 dåser flåede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
2 tsk sukker
salt og peber
parmesan
1 flute
olivenolie
salt og sort peber
1 god håndfuld oregano.

Sådan laver du spaghetti

1. Hak løg og et fed hvidløg fint. Varm en skefuld olie i en gryde og kom pancetta eller bacon i. Lad det stege til det begynder at brune, ca. 10 min. ved middel varme. Tilsæt løgene i og lad dem snurre med i et par minutter. Tilsæt hvidløg og rør rundt.

2. Tilsæt straks efter flådede tomater og tomatkoncentrat, så hvidløget kun lige når at blive varmet igennem i fedtet, uden at brune. Tilsæt sukker og kværn et par gange med sort peber. Sænk varmen til laveste blus og lad sovsen simre i 20 min uden låg.

3. Varm imens ovnen op til 200 gr. Knus det andet fed hvidløg ned i en skål og bland med 3 spsk olivenolie og lidt salt. Hak oreganoen og rør i. Skær en ridse ned igennem flutet og kom hvidløgs-orgenano-olien i. Rist brødet i ovnen i 10 min.

4. Kog pastaen al dente i en stor gryde med godt saltet vand. Sigt vandet fra og rør pastaen sammen med sovsen. Server med det samme med masser af friskrevet parmesan og hvidløgsbrød.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Spaghetti, Kødsovs, Nem aftensmad, Pastaretter, Italiensk mad og Hovedret