GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Vegetarisk avocadoburger med bønnebøffer og røget chili
Foto: Becel

Vegetarisk avocadoburger med bønnebøffer og røget chili

Tag din vegetarburger til et nyt niveau ved at erstatte brød med avocado. Den smager super lækkert og bønnebøfferne fungerer rigtig godt sammen med den røgede chilidressing.

printer Print
clock 45 minutter
plate 4 personer

Bønnebøffer:
800 g kidneybønner på dåse
½ rødløg, finthakket
1 dl kartoffelmel
1 æg
3 spsk. barbecuesauce
½ spsk. paprika
1 spsk. dijonsennep
4 spsk. Becel Flydende
1 tsk. salt
4 avocadoer
1 citron eller lime

Røget chilidressing:
1 dl plantebaseret creme fraiche
½ dl mayonaise
1 spsk. ketchup
1 fed hvidløg
1 tsk. røget paprika
½ tsk. sambal oelek (chilipaste)
Salt og peber

Tilbehør:
Hjertesalat
Rødløg
Ovnbagte kartofler

Sådan laver du vegetarisk avocadoburger

  1. Skyl bønnerne og dræn dem for vand. Mos bønnerne jævne med en mixer. Rør bønnerne sammen med løg, kartoffelmel, æg, barbeque sauce, dijonsennep, paprika, salt og lidt Becel.
  2. Kom Becel på en medium varm pande i mens du former bønneblandingen til vegetariske bøffer. Steg bønnebøfferne på en pande indtil de er sprøde og varme (ca. 10 min.)
  3. Bland creme fraiche, mayonnaise, ketchup og sambal oelek. Pres hvidløg og smag til med paprika, salt og peber.
  4. Del avocadooen i to og fjern forsigtig kernen. Fyld avocadoen med bønnebøfferne, hjertesalat, rødløg og revet gulerod.
Se, hvad vi ellers skriver om: Becel, Burger, Aftensmad, Vegetarret og Hovedret