-
Bemærker du et dyr igen og igen, er det måske et tegn: ”De vil fortælle dig noget”
-
Her er de syv indre energier, der former vores valg – hvilken er du?
-
Er der en engel, der vil fortælle dig noget? Lær at tolke engletal her
-
Guide: 10 ting, du skal vide om krystaller
-
Tarotkort for begyndere – 3 enkle spredninger, du kan prøve
-
Hvad repræsenterer de 12 astrologiske huse? Bliv klogere her
-
Guide: Sådan læser du din aura
-
Ekspert: ”Flere og flere af os ønsker at tro på mere end det, der kan bevises”
Rabarber med hvid chokolade og lakrids
Kombinationen af syrlige rabarber, hvid chokolade og lakrids gør mig i godt humør.
Her har jeg valgt at lave en trifli med hvid chokolade blandet i flødeskummet og et drys lakrids på toppen. Jeg synes, det ser rigtig flot ud at servere dem i små glas, men du kan selvfølgelig også bare sætte én stor skål på bordet.
Skal dette være endnu lettere, kan du servere kompotten til en god vaniljeis – det smager af sol og sommer!
(4 personer)
Rabarberkompot:
500 g rabarber
ca. 300 g sukker
1 vaniljestang
Chokoladeflødeskum:
¼ liter fløde
50 g hvid chokolade
ca. 12 makroner
evt. lidt portvin
lakridspulver
Rens rabarberne og skær dem i stykker på 2 cm.
Kom dem i en gryde og drys med sukker. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom korn og den tomme stang i gryden.
Lad rabarberne koge helt ud. Det tager ca. en halv times tid. Tag gryden af blusset og køl kompotten ned.
Chokoladeskum: Varm fløden op og tag den af blusset, lige inden den koger.
Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte i den varme fløde.
Køl chokoladefløden helt ned (gerne et par timer på køl) og pisk til skum – hellere for lidt end for meget.
Fordél rabarberkompotten i høje glas med et lag knuste makroner imellem – evt. stænket med lidt portvin. Kom en klat chokoladeskum på og drys med lakridspulver.