Banankage med marcipan fra Hjemmet
SPONSORERET indhold

Banankage med marcipan

Har du en rest marcipan til overs fra julen, er det oplagt at bruge den i en kage.

Af: Runa Pihlmann Foto: Runa Pihlmann
30. dec. 2013 | Mad | Hjemmet

Med en unge på to år har jeg næsten altid en banan med i tasken, ligesom pladsen under klapvognen normalt også rummer samme ingrediens. Så er man altid rustet til at tage toppen af den værste ulvehunger.

Men med flere banan-depoter sker det, at jeg har lige rigeligt af den gule sag. Og så er det jo om at få dem brugt til noget fornuftigt. Nogle ryger straks i fryseren, mens andre forvandles til smoothies, halvsunde muffins (se tidligere blog) eller denne skønne banankage.

 

1 kage, ca. 10 personer


1 vaniljestang
225 g rørsukker
3 æg
1½  tsk. bagepulver

250 g hvedemel

125 g smør

3 modne bananer

100 g ren rå marcipan

Overtræk:

150 g mørk chokolade

Drys: frysetørrede hindbær

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

2. Pisk sukker, vanilje og æg sammen til en cremet og luftig æggesnaps med håndmixeren.

3. Bland bagepulver og mel og si det i æggesnapsen.

4. Smelt smørret og lad det afkøle lidt.

5. Blend bananerne med en stavblender og riv marcipanen groft.

6. Vend bananmos, marcipan og smeltet smør med en dejskraber, så luftigheden bevares.

7. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 25 cm. i diameter) og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 55 min. Tjek, med en tandstikker, om kagen er færdig.

8. Afkøl kagen på en bagerist og overtræk den med smeltet chokolade. Drys med frysetørrede hindbær.

Tip: Du kan også fordele dejen i muffinforme. Bagetiden er så ca. 15 min.