Opskrifter på sunde & varmende supper
gallery

Opskrifter på sunde & varmende supper

Vintermad: Sunde supper

En suppe er ikke kun en god ven på en kold aften. Supper er også et mættende, nemt og billig aftensmåltid.

Her får du 6 lækre opskrifter på sunde og nærende supper:

 • Kartoffelsuppe med pesto
  Den klassiske kartoffelsuppe med hjemmelavet pesto.
 • Linse-gulerodssuppe
  Linserne giver rigtig god fylde og er sammen med grøntsagerne et godt og nærende måltid. I princippet kan du bruge alle rodfrugter (f.eks. pastinak, persillerod eller kålrabi)
 • Porre-kikærtesuppe med parmesan
  En dejlig tyk, mættende og næringsrig suppe, der sagtens kan udgøre det for et aftensmåltid. Kikærter er en fin vegetarisk proteinkilde og indeholder mange kostfibre, som er gode for vores fordøjelse. 
  Både løg og hvidløg bliver betragtet som meget sunde råvarer. Løg indeholder især antioxidanten quercetin, som beskytter mod blodpropper og kræft. Hvidløg indeholder et svovlholdigt stof, alliin, der omdannes til allicin, når løget presses eller skæres ud. Allicin bekæmper åreforkalkning, sænker blodtrykket og beskytter mod blodpropper og kræft.
 • Rodfrugtsuppe med æble
  Rodfrugter er vidunderlige, og sammen med æble smager denne suppe fantastisk. Suppen er en sand gryde fuld af vitaminer og fibre. Alle rodfrugterne har et højt niveau af fibre, som din fordøjelse nyder godt af. Suppen er nem at lave og kan varieres med lige præcis de rodfrugter, der er tilgængelige for dig.
 • Rødbedesuppe med bacon og peberrod
  Små 30 min. tager det at få denne suppe bikset sammen.Rødbederne giver suppen en fantastisk farve, god smag og masser af kraft. 

 

 • Græskarsuppe med ingefær, chili og spidskommen
  Græskar er fyldt med beta-karoten, der omdannes til A-vitamin, og også en god kilde til C-vitamin. Brug græskar til en skøn, varmende suppe med masser af gode krydderier, der booster din fordøjelse og dit immunforsvar. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Suppe, Grøntsagssuppe, Græskarsuppe og Porresuppe