Bottega Veneta Ready-to-wear Campaign Spring 2019
SPONSORERET indhold

Her er hovedbeklædningen, du skal have fat i nu

Under Copenhagen Fashion Week så vi en hel del smarte hatte, som vi spår en stor, altovertagende trend til efteråret. Er du klar?

Af: Kristian Hindø-Lings Foto: Tyrone LeBon
08. feb. 2019 | Mode | Eurowoman

Da Copenhagen Fashion Week sluttede i fredags, og vi kunne tænke tilbage på den forgange uges mange shows og de forskellige designeres bud på, hvordan efteråret og vinter 2019 skal se ud, var der én ting der sad fast: Det stærke fokus, der lå på hovedbeklædning, fantastiske hårartisters arbejde og sjove indslag.

LÆS OGSÅ: Louis Vuitton skriver historie med valg af ny kampagnemodel

Hos Hofmann, Munthe, Baum und Pferdgarten og Helmstedt kunne vi se finurlige hatte i alt fra plys til chiffon. Fællesnævneren for trenden var, at hovedinspirationen kom fra en klassisk bøllehat, som sammen med tørklæder bundet om håret – som hos Lala Berlin og i øvrigt som vor mormor gjorde det – gav os et nyt syn på, hvordan vi skal give den gode, gamle garderobe nyt liv. Så sæt din hat, som du vil – eller dit tørklæde.

Farverige hatte hos Helmstedt.

Modebranchen er jo lidt af en kopimaskine, og her taler vi på internationalt plan, så selvfølgelig er det en trend og et skarpere fokus, vi har set på de internationale catwalks i den forgange modeuge i Paris, New York og Milano. Til fremvisningen af de internationale modeugers forårs- og sommerkollektioner – altså de kollektioner, du ser hænge i butikkerne fra nu og frem til juli-måned, var der både hårnet, skønne hårbånd og store hatte. Se bare Pradas hårbånd, Celine og Marc Jacobs’ flittige brug af de klassiske net foran ansigtet og Simone Rochas bredtrimmede hatte, som eksempler.

Fantastiske hårbånd hos Prada.

Også stilikon, hiphop-rapper og musikvideoinstruktør, Rakim Mayers, bedre kendt som A$AP Rocky, har iklædt sig hovedbeklædning af sin helt egen slags. For den 30-årige amerikaner var det babushka-stilen, som han i november 2018 introducerede til en noget forundret fanskare. Selvfølgelig fra cirkus-modehuset, Gucci.

A$AP Rocky.

Vi lovpriser hans forfriskende tilgang til stil, og vi glæder os til at se, hvor trenden ender. En hat har nu alle dage været god til både at gemme burgerøjne og skygge for solen.

Anbefalet til dig