Eva Bartok efter hårvask
SPONSORERET indhold

En shampoobar? Derfor skal du investere i sådan én

Er du også træt af at købe og slæbe rundt på en halvliters shampooflaske, når du fx skal på ferie? Ja, så skal du læse med her. Der er nemlig nyt på shampoofronten.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Chris Ware/Keystone Features/Hulton Archive/Getty Images
12. maj. 2020 | Mode | ALT.dk

Din flydende shampoo skal skiftes ud med en i fast form. Det mener mærker som Stop The Water While Using Me, weDo, Davines og Purely Professional, der er kommet med hvert sit bud på en shampoobar.

Ja, du hørte rigtigt. En kompakt sæbebar a la håndsæben, din far i mange år har brugt som kropssæbe under bruseren og den, der altid ligger ved håndvasken på dine bedsteforældres badeværelse.

LÆS OGSÅ: Sådan vasker du dit hår rigtigt

Der er tale om en lille genistreg uden tilsat vand – og dermed et kompakt og koncentreret tørstof, modsat andre flydende shampoovarianter – som er langt mere miljøvenlig.

De fleste shampoovarianter består nemlig af omkring 75 procent vand, som udelukkende har det formål at gøre konsistensen mere flydende. Vand, de fleste jo allerede har i bruseren, men som alligevel fyldes på flasker og transporteres rundt i verden. Det er dyrt, også på CO2-kontoen.

Hvabehar en shampoobar!

Danske Purely Professional er et af de mærker, der har sneget sig med på waterless-tendensen og er kommet med deres bud på den nye shampooopfindelse. Hår- og hudplejebrandet forklarer, at deres primære formål med shampoobaren har været at skabe et produkt, som skåner miljøet uden at gå på kompromis med dets egenskaber. Som sagt så gjort.

”Med shampoobaren ville vi gerne reducere forbruget af plastemballager og CO2, da man transporterer meget mindre rundt fra produktion til kunde, når vi tager vandet fra. Vandet har vi jo alligevel derhjemme i bruseren. Det særlige ved vores shampoobar er, at den er supermild, fordi den er sulfatfri og har en hudvenlig pH,” siger Julie Kampmann, som er direktør i samt medejer og medstifter af familievirksomheden Purely Professional.

Shampoo_shampoobar_purely professioal(1).jpg
Shampoobaren fra Purely Professional er desuden pakket ind i genanvendelig papemballage.

Shampoobaren fylder mindre end din iPhone og vejer bare 70 g, altså næsten halvdelen af, hvad din iPhone vejer bare for at blive i samme allegori – og så er der cirka til, hvad der svarer til en måneds hårvaske, siger Julie Kampmann og forklarer videre:

”Det er meget individuelt, hvor mange hårvask der er til i en shampoobar, for ligesom med flydende shampoo er der stor forskel på, hvor meget shampoo man bruger. Det koncentrerede tørstof i shampoobaren svarer til cirka 1-1,5 liter af en 300 ml shampooflaske. Så den kan holde en god måneds tid, vil jeg mene.”

Kort fortalt handler det altså om at skumme shampoobaren op mellem hænderne, inden skummet fordeles i håret, der renses fri for skidt og snavs, uden at efterlade det som en klasket omgang smørhår.

Er du stadig skeptisk? Det skal du ikke være, for den virker faktisk – og så er den genial til toilettasken. Den fylder jo nærmest ingenting.

Anbefalet til dig