Red dit hår

Foto: Michael Falgren Få ekspertens bedste tips til redde dit hår fra sol, tørrede spidser, udgroninger og farvning.

Undgå klipning

Cim Mahony: Sådan redder du dine tørre spidser uden at klippe håret

Cim Mahony har arbejdet med hår, fra han var barn, og han gik allerede i lære som 15-årig. I dag er han en af verdens mest eftertragtede frisører, colorister og stylister. Han styler internationale modeshows, arbejder for magasiner som Vogue og Harper’s Bazaar, og så har han sin egen salon i Bredgade i København.

Hvordan redder jeg mine tørre spidser uden at klippe?

– Når dit hår er ude af hårsækken, er det dødt, hvilket betyder, at du kun kan “sminke” på hårets tilstand og ikke som sådan få det til at regenerere. Er dit hår blevet tørt, plejer du det bedst ved hver dag at tilføre fugt og protein via en god oliebaseret shampoo og en leave in-conditioner. Det er samtidig vigtigt, at du ikke bruger produkter som indeholder silikone, for silikone indkapsler håret og stopper den naturlige optagelse af fugt fra atmosfæren. Når du skifter til produkter uden silikone, så forvent en detox-periode, hvor dit hår vil gennemgå en stabiliseringsproces.

Lavender-Smooth-Balm-from-Less-Is-More_-200-DKK.jpg

Lavender Smooth Balm, Leave in Conditioner, Less is More, 200 kr.

Hvordan reparerer jeg min udvoksning uden at bruge farve?

– Har du fået en motorvejs-udgroning, så brug en toningspray eller en hårmascara. Det er kun dog et plaster på såret og ikke en god løsning i længden. I vores salon, Studio Cim Mahony, arbejder vi ud fra et forskønnelsespricip. Vi arbejder så vidt muligt med toner, der spiller sammen med din naturlige farve, for det mindsker de kontrastfulde udvoksninger. Mange tror, at det er en god idé for holdbarheden at lave reflekser helt ned i hovedbunden, men i stedet skal du bede din frisør om at “fade" farven eller din lysning ind mod hovedbunden. Så får du et resultat, hvor udvoksningen er blødere, og du kan udskyde farvningen meget længere.

LÆS OGSÅ: 9 danske skønhedsprodukter, vi ikke kan klare os foruden

Førstehjælp til hovedbunden

Detoxifying Scrub Shampoo Davines

Er din hovedbund tør, irriteret eller bare helt umulig? Der er hjælp at hente med en effektiv detox til dit hår. Detoxifying Scrub Shampoo fra Davines masseres ind i hår og hovedbund. Hovedbunden eksfolieres, og håret revitaliseres. I en og samme omgang. Smart!

Detoxifying Scrub Shampoo, Davines, 230 kr. (sponsoreret)

Jeg har farvet mit hår for meget og for længe - hvad gør jeg?

– Ligesom med huden skal du fastholde en god fast rutine, mens du giver det ro og lader det vokse ud. Der skal være masser af keratin og fugt i din shampoo og balsam, og så skal du bruge en god hårkur et par gange om ugen.

System_Professional_R3_Repair_Mask_200ml_DKK299.jpg

R3 Repair Mask, System Professional, 299 kr.

Hvordan får jeg mit solblegede hår til at stråle igen?

– Tænk på dit hår på samme måde, som du tænker på din hud. Hud og hår er i princippet gjort af samme stof, så derfor er det vigtigt at beskytte håret, inden du bevæger dig ud i solen med f.eks. en hårkur og produkter, som er nemme at spraye i håret som Heat Defence – den elsker jeg. Hvis håret alligevel virker livløst helt ind i efteråret, så brug en reparerende hårkur lidt oftere, end du gør normalt. Brug produkter, som tilfører håret fugt og keratin, og få en god klipning hos frisøren. Den ultimative shine på overfladen af tørt hår kan man opnå med et par dråber olie eller serum, som ikke tynger. Min favorit er Rose Serum.

Heat-defense-TRESemme-90.jpg

Heat Defence Spray, Tresemmé, 50 kr

Rose-Serum-from-Less-Is-More_230.jpg

Rose Serum, Less is More, 230 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hår