Tør og uren hud

Foto: All Over Press Gigi Hadid og Lauren Hutton.

Hvilken ansigtsbehandling skal jeg have?

20, 30, 40 eller 50 år: Sådan skal du behandle din hud

Uanset om din hud er fin og spændstig eller tynd og tør, er der en behandling til dig. Her er løsningen på din huds aldersrelaterede problemer.

Sammensæt dine produkter efter din alder og få mest muligt ud af dem. Vi guider dig til den bedste hudpleje her:

Din hud er i 20’erne

...og din hud er fin, spændstig og med en dejlig blød overflade og en flot glød, som skyldes, at der er fuld gang i cellefornyelsen. Det lyder alt sammen til, at du ikke behøver bekymre dig, men det er faktisk lige nu, du skal tage en beslutning om, at du gerne vil beholde din sunde hud så længe som muligt.

Huden har nemlig en eminent hukommelse, så den husker alt, hvad du udsætter den for. Solskader, rygning, stress og for lidt søvn kommer ikke nødvendigvis til udtryk i dine 20’ere, men det betyder ikke, at det er glemt. De skader, huden pådrages i 20’erne, vil nemlig med tiden komme op til overfladen.

Heldigvis kan du gøre rigtig meget for at beskytte din hud og skåne dig selv for tidlige alderstegn som linjer og pigmentforandringer. De to vigtigste ting, du skal huske, er solbeskyttelse og fugt. Når du har passeret de 25 år, skal du investere i en øjencreme. Det er nemlig i den fine hud omkring øjnene, at de første linjer sætter sig.

Du skal også begynde at se dig om efter en natcreme, da hudens evne til at regenerere så småt daler, når du nærmer dig de 30. Rens din hud morgen og aften med et mildt renseprodukt, og afslut med en spray, der lukker porerne. Brug en fugtbooster, dagcreme og solbeskyttelse. Det er meget normalt, at du i 20’erne kan døje med akneudbrud, som kan skyldes, at hormonbalancen ikke har fundet sit leje endnu, og at talgproduktionen er høj.

Brug en maske med ingredienser, der dæmper talgproduktionen og holder porerne fri for ophobninger af talg, som forårsager hudorme og bumser.

Den rette professionelle behandling til dig: Det er godt givet ud at få en professionel ansigtsbehandling, så du bliver bevidst om, hvilken hudtype du har, og hvilke produkter den har godt af.

Ydermere kan du få glæde af kosmetologens gode råd til, hvilke hudplejerutine der ville klæde dig. Hos Complete Me befries huden for døde hudceller med peeling efterfulgt af en grundig dybderens og en effektiv maske.

Complete Face varer 45 minutter og koster 595 kr. hos Complete Me.

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

Selena Gomez, 24.

Din hud er i 30’erne

...og du har måske allerede bemærket de første fine linjer omkring øjne og i panden. Din hud begynder så småt at miste sin elasticitet, cellernes fornyelse er begyndt at dale, mens produktionen af kollagen, elastin, hyaluronsyre og talg også falder. Når huden mister fugt og talg, kommer linjerne i huden til syne, men de fleste af disse linjer kan du forhindre i at blive til rynker, hvis du sørger for at fylde dem ud med fugt. Hvis du har født og fået pigmentforandringer i huden, så brug et serum, der er målrettet dette.

Opgrader eventuelt din øjencreme til en, der også bearbejder de mørke rande, som også ofte følger med børn. Natten bruges til at genopbygge din hud og reparere skader fra miljø, sol og forurening, men din hud arbejder ikke lige så hurtigt længere, og måske er søvnen knap. Derfor skal du prioritere en natcreme, som er med til at stimulere hudens regenerering. 

Den rette professionelle behandling til dig: Prøv denne behandling, der giver din hud et ordentligt fugtboost med Bio Effects aktive serum, som aktiverer cellerne. Udover afrens, eksfoliering og dybderens får du lagt en maske med det super potente EGF protein, der efterlader huden glødende lækker.

Bioeffect signaturbehandling varer 75 minutter og koster 1.095 kr. hos Naturskøn i Århus

A post shared by Elin Kling (@elinkling) on

Elin Kling, 34.

Din hud er i 40’erne

...og de fine linjer har desværre slået sig ned og er blevet permanente. Dybere rynker i panden har også sat sig, og du oplever, at din hud er slappere og hænger mere, hvilket skyldes, at cellefornyelsen i huden og produktionen af kollagen stadig er nedadgående. Ty til aktive ingredienser som A-vitamin, der sætter fut i produktionen af cellerne, elastin- og kollagenproduktionen. Brug den gerne om natten, hvor cellefornyelsen stadig er på sit højeste.

Din huds overflade mister evnen til at holde på fugten. Find et serum, der passer til din hudtype, og brug det under din dagcreme. Forkæl dig selv med behandlinger til krop og ansigt, som booster huden.

Den rette professionelle behandling til dig: 'Urban Rescue Facial'-behandlingen fremmer en mere ensartet hudtone ved hjælp af lysterapi med rødt LED-lys, som reparerer huden på celleniveau. Den øger hudens kollagenproduktion, så du både får en mere fast hud og naturlig glød og samtidigt bliver huden beskyttet mod frie radikaler. Den ultimative behandling før eller efter en sommerferie!

Urban Rescue Facial varer 50 minutter og koster 800 kr. hos Kurhotel Skodsborg.

Kate Moss, 43.

Din hud er i 50’erne

Du har været igennem din overgangsalder, og dermed er niveauet af østrogen dalet. Det lave østrogenniveau påvirker collagenlaget, så huden er blevet tyndere og mere tør. Der er også betydelig mindre vand i cellerne til at fylde huden ud, og fedtlaget i huden er forsvundet.

Ud over at drikke rigeligt med vand skal du også slukke din huds tørst. Gå efter den fugtbindende ingrediens hyaluronsyre, som både findes i dagcremer, masker og renseprodukter. For optimal fugtpleje bruges først et serum, derefter en olie og til sidst din dagcreme. Tilføj en creme til dekolletagen, som også har brug for fugt og pleje, og som har fået masser af sol gennem årene.

Du kan også gøre meget for at pleje din hud indefra. Husk essentielle fedtsyrer, både i kost og som tilskud. Imedeens tabletter sætter gang i celledannelsen og indeholder også vitaminer og proteiner, der er med til at forbedre fugtbalancen i huden og gøre den mere blød og glat.

Den rette professionelle behandling til dig: Prøv en ansigtsbehandling med det effektive tyske kosmeceutiske mærke MBR. Behandlingen øger hudens produktion af kollagen og gør den mere elastisk.

MBR Pure Perfection koster 1.095 kr. hos Skin Differenz.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Ansigtsmasker, Hud og Hudpleje