Heydi Vásquez
SPONSORERET indhold

4 kendte: Derfor er dette mit yndlingssmykke

En genskabt vielsesring, et arvestykke, der er blevet til flere smykker, en kat med et diamant- og et smaragdøje og en manchet, som vækker minder. Vi har besøgt fire smykkeelskere, der fortæller om deres mest dyrebare, og hvorfor det har så stor betydning for dem.

Af: Barbara Gullstein Foto: Tine Bek
25. apr. 2022 | Mode | Eurowoman

9 kopier.jpg

Oliver Fussing, 29, stylist

“Mit mest personlige smykke er min kattering, der er en gave fra min bedste ven, og som han designede sammen med Sophie Bille Brahe. Jeg drømte om et motiv af enten en slange eller en kat, og det endte med katten. Den er både rock and roll, eksklusiv og elegant, med et diamantøje og et smaragdøje og tiltrækker en masse opmærksomhed. Folk spørger tit ind til den, og den betyder meget for mig, fordi den minder mig om, da jeg var yngre og er det første smykke, der er lavet specielt til mig. Dens historie starter hos mig, så jeg kan videregive den, til forskel fra de fleste af mine andre smykker, som jeg har arvet.”

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens aprilfavoritter: ”Lyst og let”

2 kopier.jpg

Fie Dejgaard, 38, Head of Brand Experiences hos Patriksson

“Da min farmor døde, arvede jeg hendes store guldring med en gul citrin og diamanter. Den var egentlig blevet væk, fordi hun var senil og gemte sine ting, men da vi pakkede hendes hjem ned, faldt ringen ud af en bunke håndklæder, der var på vej til Røde Kors. Fordi den var så stor og værdifuld, var jeg bange for at gå med den, så jeg skilte den ad og fik lavet flere forskellige smykker ud af den, bl.a. et par øreringe og to ens armbånd til min mor og mig. Min ven Mikkel Brøgger (guldsmed, red.) og jeg legede med tanken om at bygge en ring omkring citrinen, fordi stenen er så smuk. Det endte med en lillefingerring med citrinen, to blå sten og to af diamanterne fra den oprindelige ring.”

5 kopier.jpg

Nadia Shelbaya, 43, guldsmed

“Min oprindelige vielsesring blev stjålet, og derfor besluttede min mand og jeg os for at genskabe en ny sammen. Det var vigtigt, at jeg ikke selv skulle lave den, og at den var i kontrast til mit eget udtryk. Så vi valgte at lave den sammen med Karl Karter, som er en af mine tidligere samarbejdspartnere fra min tid i London og en fantastisk old school-guldsmed. Fordi jeg er uddannet gemmolog, ville jeg have en særlig diamant, som ikke måtte være for flashy, og derfor valgte vi et emerald cut, som er et åbent slib, der kræver en topkvalitetsten. Ringen er mit mest dyrebare smykke, fordi den er et symbol på mit ægteskab og både afspejler min mand og mig.”

LÆS OGSÅ: Grundlæggeren af juvelerbutikken Hartmann's: ”Jeg blev forelsket i diamanters magi, da jeg var 10 år gammel”

0001 kopier.jpg

Heydi Vásquez, 45, ejer af Ara’kai Beauty

“Jeg har flere dyrebare smykker, men denne manchet er meget dyrebar, da den minder mig om en periode i mit liv, hvor jeg grundlagde et smykkeagentur, der repræsenterede eksklusive internationale guldsmede, og opdagede den danske juveler Sys Bjarnhof. Hendes speciale er at finde vintagesmykker og ornamenter i forskellige materialer, som hun dekorerer med rå diamanter, der resulterer i enestående og tidløse smykker. Mine første minder om smykker kommer fra at se min mor gøre sig klar og vælge ud af sin smykkesamling. Hun har altid haft en affinitet for unikke smykker og forlader aldrig huset uden et statement-manchetarmbånd.”

Anbefalet til dig