Bøger og masker
SPONSORERET indhold

Sådan får du sund, smuk glød, imens du læser din favoritbog

Tristan og Isolde. Rom og cola. Céline og Phoebe Philo. Nogle ting hører bedre sammen end andre, og vi har opdaget et nyt overlegent makkerpar: bøger og ansigtsmasker og -scrubs.

Af: Marie Lodberg Foto: Jonas Bie
04. apr. 2019 | Mode | Eurowoman

En rose er en rose er en rose

Olga Ravns digte er rene og knivskarpe, lige til at skære hjertet over i to med. Når du har læst bogen, kan du godt have behov for lidt hjælp til at ryste digtene af dig, hvis du efterfølgende skal arrangere polterabend med paintball-pistoler og running sushi. Der er Lancômes rosenmaske god, for den skrubber godt i dybden, så du bliver klar til at møde den virkelige verden igen. Men vent så længe du kan. Du må godt sovse lidt rundt i de store følelser først.

Den hvide rose, Olga Ravn og Rose Sugar Scrub, Lancome

Den hvide rose af Olga Ravn, Gyldendal, 200 kr. 

Rose Sugar Scrub, LANCÔME, 265 kr. (sponsoreret)

Familiefejden

Der er noget særligt ved kvinders familiebånd. Vi kan samles om at tale om alt fra hormoner og kvindekamp til de nyeste sko fra Prada. Men mødre, døtre, søstre kan også have det stramt i relationerne og følelserne. Det ved Emma Bess, og det beskriver hun smukt i sin bog. Så kan du godt have brug for et kram – fra andre end føromtalte kvindelige relationer. Clarins’ kærlighed er betingelsesløs og altid klar til at kysse kinderne med masken med mangosmør, der gør huden mild og blød igen.

Mødre, døtre, søstre af Emma Bess og SOS Comfort Nourishing Balm Mask, Clarins

Mødre, døtre, søstre af Emma Bess, Rosinante, 150 kr.

SOS Comfort Nourishing Balm Mask, CLARINS, 300 kr. (sponsoreret)

Vive la France

Læs den gode gamle franske børneklassiker, som burde være på livets pensum, mens du lader masken give din hud et beskyttende lag, der værner mod forurening fra den grumme voksne verden ude på den anden side af stuens vinduer.

Den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry og Elixir Jeunesse Detoxifying Flash Mask, Yves Rocher

Den lille prins af Antoine de Saint-Exupéry, Lindhardt og Ringhof, 100 kr.

Elixir Jeunesse Detoxifying Flash Mask, YVES ROCHER, 349 kr.

LÆS OGSÅ: Hella Joof har et skønhedsmanifest, du skal læse

Flet og løft

Hvis du ikke allerede har de tre kloge kvinder Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzons bog fra 2014 stående i bogreolen, er det på tide. Den tunge kolos er blevet genudgivet og er én stor kollage af tekster, digte, breve, sange og fotos. Den fungerer faktisk som en gigantisk lykkepille, hvis humøret er til den tunge side. Hænger kinderne også, har de fortjent at få en omgang med masken her, hvis fornemste opgave er at vende tyngdekraften i huden på hovedet.

Frit flet og Madara maske

Frit flet af Naja Marie Aidt, Mette Moestrup og Line Knutzon, Gyldendal, 250 kr.

Volume Rebuilding Lifting Mask, MÁDARA, 375 kr. (sponsoreret)

Honningkrukken

Sex, terapi, smerte. Stærke sager er skrevet med få ord og enkle sætninger i Instagram-fænomenet Rupi Kaurs digtsamling, Mælk og honning. Det er det, de unge de vil have, for bogen er solgt i mere end to millioner eksemplarer og har haft en plads på New York Times’ bestsellerliste i flere år. Honning er der ikke bare i bogens titel, men også i masken fra Antipodes, manukahonning for at være helt præcis, og den renser og fugter og fungerer som balsam for både hud og sjæl.

Mælk og honning og Antipodes maske

Mælk og honning af Rupi Kaur, Lindhardt og Ringhof, 150 kr.

Manuka Honey Treatment Mask, ANTIPODES, 249 kr.

LÆS OGSÅ: Andrea Rudolph: "Den er en lille mirakelmager, og jeg kan ikke huske at have mødt et menneske, som ikke kan lide den"

Hurtigere, vildere

Hun har travlt. Hun skal nå toget, hvor hun skal rette opgaver. Og den der vodkasjus drikker heller ikke sig selv. Hovedpersonen i Tine Høegs kortprosaroman er nyuddannet gymnasielærer og pendler mellem København og Næstved. Hun forelsker sig i en anden pendler, de har en affære, sex på togtoilettet og den slags, men han har også en familie, der venter derhjemme. Ingen tid at spilde. Heller ikke med ansigtsmasken, som i dette tilfælde heldigvis kun tager et par minutter om at virke – også på et togtoilet, hvor den kan fungere som et effektivt truckerbad til ansigtet, der bliver glødende lækkert.

Ny rejsende og La Mer maske

Nye rejsende af Tine Høeg, Rosinante, 190 kr. 

The Intensive Revitalizing Mask, LA MER, 980 kr.

Forever young

“Jeg kan ikke holde op med:/ at ryge/ at drikke/ at spise chokolade/ at stjæle paraplyer/ at sove over mig/ at glemme at huske/ fødselsdage/ og rense negle.” Vi kender det, Tove. Sådan er det at være ung, voksen og gammel. Men derfor kan du jo godt forsøge at holde ungdommen til ilden – også i huden. Tak til Sisleys maske, som med ekstrakter af lakrids og hyben fjerner de kedelige urenheder, der gør huden trist at se på.

Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø og Sisley maske

Der bor en ung pige i mig, som ikke vil dø af Tove Ditlevsen, Gyldendal, 145 kr. 

Radiant Glow Express Mask, SISLEY, 780 kr.

Godt krydret

Hvem gider fad mad, når der kan skrues op for friske krydderurter, der giver smagsløgene kunstigt åndedræt som kokken Bo Bech? Med sin smukke lige dele kogebog og personlige beretning fyldt med skitser og opskrifter, giver han dig trang til at gå i gang ude i køkkenet. Men hvad gør du nu? For Aesops maske med knuste persillefrø og vindruekerner giver dig lyst til at gå på ud på badeværelset og give huden en omgang med masken, der vækker den til live.

In my Blood og AESOP ansigtsmaske

In My Blood af Bo Bech, 345 kr.

Parsley Seed Cleansing Masque, AESOP, 290 kr.

LÆS OGSÅ: Find din nye foundation, der passer perfekt til dig

Landet langt mod øst

Du tror, du bor i verdens lykkeligste land med uanede mængder hygge, kaffe på stempelkanden og stearinlys i Kubus-stagen. Men det kører altså også ret godt for dem i Japan. De kan finde ud af det der med at være tilfredse uden at skele til naboens grønne græs, og de glæder sig over alt det, der ikke er perfekt. Japanske Shiseido tror nu alligevel på, at huden kan blive lidt pænere. Masken fjerner døde hudceller og mindsker porerne med indhold af japansk basilikum.

Japonisme og Waso Shiseido maske

Japonisme af Erin Niimi Longhurst, HarperLife, 200 kr.

Purifying Peel Off Mask, WASO SHISEIDO, 289 kr. (sponsoreret)

Danmark dejligst

Alt dét, du bør vide om dansk mode, står i bogen her – og i Eurowoman, naturligvis. Du sætter dig til rette med begge modebibler, og når du så ikke tror, du kan blive mere oplyst, smører du fjæset ind i den danske cremehersker Ole Henriksens scrub fyldt med knuste valnøddekerner, ginseng og kamilleekstrakt, og livet kommer tilbage i kinderne.

Dansk modeleksikon og Ole Henriksen scrub

Dansk modeleksikon af Anne Christine Persson og Mads Nørgaard, Gyldendal, 400 kr.

Transforming Walnut Scrub, OLE HENRIKSEN, ca. 185 kr.

Anbefalet til dig