Marilyn Monroe i badekar

Foto: Getty Images/Michael Ochs Archives Et varmt bad gør underværker. Det ved Marilyn Monroe, som i filmen The Seven Year Itch fra 1955 lader sig opløse i badekarret.

Guide til hjemmespa

Forkæl dig selv med hjemmespa

En aften i dit eget og gode cremers selskab kan være tiltrængt og gøre godt for både krop og sjæl.

Når det hele bliver lidt for meget, kvitterer du med selvkærlighed i form af ro, rødvin og gode cremer. Det er med andre ord tid til hjemmespa, og vi guider til, hvordan dén skal skæres.

1. Først skal stemningen sættes: Belysningen skal dæmpes, og det skarpe loftslys skiftes ud med dit yndlingsduftlys, hvis beroligende duft får sindet til at slappe af. Glasset fyldes med rødvin.

Så er du ligesom i gang.

2. Herefter skal kroppen tørbørstes og gøres fri for døde hudceller. Huden skal være tør, inden du stryger tørbørsten henover kroppen i retning mod hjertet, så blodcirkulationen sættes i gang og udskillelsen af affaldsstoffer hjælpes på vej. Har du ikke en tørbørste, skrubber du kroppen med en vådskrub, når du om lidt står under bruseren.

3. Nu er det tid til et langt, varmt bad. Har du et badekar, er du heldig! I karet kommer du først badesalt, der virker udrensende og muskelafslappende, inden du selv hopper i. Er du ikke så heldig, går du under bruseren og smører kroppen ind i en badeolie, som skummer op, renser kroppen ren og efterlader den blød som smør. Håret får en nærende hårmaske – efter shampoo, inden balsam – og huden i ansigtet renses og eksfolieres med en god vaskeklud, for at forberede den på den efterfølgende ansigtsmaske.

LÆS OGSÅ: Karla Alajdi Neitzel har fundet produktet, der gør hendes vipper længere, tykkere og mørkere

4. Så til ansigtsmasken. Vælg den, der passer til dit behov og humør. Skal huden have mere glød og hudtonen ensartes, skal du gå med en peelende frugtsyremaske. Har du derimod behov for at få renset porerne i dybden, så de trækker sig sammen igen og synes mindre, vælger du en lermaske.

5. Imens masken virker, smører du den nyskrubbede krop med fugtgivende og plejende creme og pakker den ind i en blød morgenkåbe. Ansigtsmasken vaskes af og erstattes af en rig fugtmaske, som får lov at sidde natten over.

6. Til sidst får øjnene kærlighed fra en nærende øjencreme, inden du kravler på sofaen sammen med dit glas med rødvin i hånden og yndlingsserie på tv'et.

7. Duftlysene pustes ud og erstattes med et par pift af en roomspray, som får dig til at slappe af og gør dig klar til drømmeland. Ah!

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed, Velvære, Hudpleje og Hud