Få smukke hænder og fødder
SPONSORERET indhold

Få smukke hænder og fødder

17. jul. 2010 | Mode | Eurowoman

Hænder
Dine hænder er konstant udsatte og ældes hurtigere end resten af kroppen. Derfor skal du pleje og passe dem for at undgå, at de bliver tørre og sarte. Og så siges det, at en kvindes rigtige alder afsløres af hendes hænder!

1. Læg en vatrondel med neglelakfjerner på din negl, og lad den opløse neglelakken i et par sekunder, så kan du nemmere trække den af, og du undgår at gnide for meget lak ud på huden. Vask hænderne, og gør dine negle rene med en neglebørste. Læg dine hænder i en skål med varmt vand og blødgørende sæbe.

2. Tag dine hænder op efter ti minutter, og skub forsigtigt det blødgjorte neglebånd tilbage med neglebåndsskubberen. Huden skal skubbes ned, så den lille halvmåne kommer til syne. Det gør din negl lang og sund. 

3. Fil og form dine negle. Brug aldrig en metalfil, da den er for hård og ødelægger dine negle. Forebyg, at dine negle flosser i siderne, ved at file området lidt og meget blidt en gang imellem.

4. Eksfoliér dine hænder med en peeling, der fjerner de døde hudceller og sætter gang i blodcirkulationen i huden. Det gør, at dine hænder får et ekstra fint og blødt look.

5. Skyl dine hænder rene, tør dem, og massér negle og negleomgivelser med en negleolie. Påfør en god maske eller en nærende creme, og massér den ind, så den bliver godt optaget af huden.

6. Fjern olien fra neglene med lakfjerneren. Sidder der olie tilbage på neglen, kan lakken nemlig ikke binde sig fast. Læg et lag underlak, to lag neglelak og til sidst et lag overlak. Vent mindst to minutter mellem hvert lag, så hvert lag hærdes. Dermed undgår du, at lakken pludselig ’bobler’ eller ’krøller’.

Hold dine hænder sunde året rundt

● Hav altid en negleolie og en håndcreme med i tasken. Negleolie indeholder vitaminer og plejestoffer og hjælper med at gøre dine negle stærke. Læg et par dråber på huden der, hvor neglen starter, og masser den ind på huden omkring neglen. Håndcremen skal du bruge til at forebygge tørre hænder. Vælg en creme uden mineralske olier, da de tapper hudens egen fugtbalance.

● Investér i en fil, der har fire forskellige sider. En til at file
neglens form med, en finere side, du filer oven på neglen med for at udjævne riller i overfladen og fjerne misfarvninger. Den tredje er til at mattere med, og den fjerde til at polere dem blanke.

● Giv dine hænder fugtpleje om natten, hvor de ikke er så udsatte, og plejeprodukter ikke vaskes af.
Massér hænderne ind i en god creme, og brug et par bomuldshandsker, hvis du har meget tørre hænder.

● Brug en solcreme med et højt faktortal til dine hænder fra april til september. På den måde beskytter du dem også mod de aldersfremkaldende solstråler.Fra venstre: Hand Therapy Gloves fra Talika hos hotbeautystuff.dk, 495 kr., Neem Nail Oil fra Dr. Hauschka, 168 kr., Double Foot File fra Scholl, 49 kr., Ultimate Protection for the Hands fra Doux Me, 129kr., Shape’N’Buff fra Revlon, 30kr.

Fødder
Fødderne er den mest aktive del af din krop, og derfor skal du gøre det til en vane at pleje dem, så de holdes sunde, smidige og stærke. Har du hverken tid (eller økonomi) til en månedlig behandling hos din favorit-pedicurist, så læs med her. Vi guider dig trin for trin på din vej til smukke fødder.

1. Start med at fjerne din gamle neglelak med en lakfjerner. Klip hver negl lige over og ikke for kort, så undgår du nedgroede negle. Brug en fil til at fjerne flossede kanter. Er dine negle for hårde at klippe, kan du blødgøre dem i vand.

2. Fyld en balje op med varmt vand, og tilsæt badesalt eller sæbe, der indeholder olier og mineraler, for at blødgøre og styrke huden. Nyd ti minutters afslapning med fødderne i det varme vand.

3. Skub neglebåndene tilbage med en neglebåndsskubber. Er de for hårde, kan du bruge en neglebåndscreme eller olie til at blødgøre, før du skubber.

4. Fyld baljen op igen med frisk vand. Dyp skønhedst ema dine fødder i vandet. Eksfoliér begge fødder med en scrub. Rens dem i vandet, og brug en fodfil (evt. en fodhøvl, hvis du har meget hård hud – men vær forsigtig!) til at fjerne resten af den hårde hud.

5. Påfør dine tørre, rene fødder en nærende maske. Sæt gang i blodcirkulationen ved at massere masken ind i ti minutter. Start fra dine tåspidser med roterende bevægelser, og slut oppe på din læg. Skyl derefter masken af.

6. Smør dine fødder ind i en fugtgivende creme. Fjern resterne af cremen fra neglene med din neglelakfjerner på en vatrondel. Brug tå-delere, eller sno en Kleenex mellem dine tæer for at dele dem, så du undgår, at neglene og tæerne rører ved hinanden, mens din lak tørrer. Læg et lag underlak, der beskytter din negl mod misfarvning, hvis du efterfølgende vælger at bruge en farvet neglelak. Læg to lag af din yndlingsfarve, og afslut med en klar overlak, der beskytter og forsegler farven og får den til at holde sig (flot) længere.Fra venstre: Purifying Foot Mask fra The Body Shop, 120 kr., Cuticle Pusher fra Vitry, 54,50 kr., Toe Separators fra Creative Spa, 25 kr. for 2 stk., Warming Hand & Foot Scrub fra Elizabeth Arden, 165 kr.

Hold dine fødder sunde året rundt

● Laver du fodbehandlingen en gang om måneden året
rundt, kan du holde dine flotte fødder ved lige. Brug også en fodfil i badet hver anden dag, fil hellere for lidt end for meget, da den hårde hud dannes som et beskyttelseslag på foden, hvis du fjerner for meget hård hud ad gangen. Du kan også minimere og forebygge hård hud og ømme fødder ved at skifte sko flere gange om dagen og gå på strømper eller bare tæer, når du er hjemme. Så kan dine fødder få lov til at falde naturligt på plads.

● Giv dine fødder en god massage et par gange om ugen. Massage stimulerer blodcirkulationen, afhjælper ømme fødder og styrker væv og muskler. Brug ti minutter på hver fod, når du alligevel sidder foran fjernsynet.

● Fyld en balje med varmt vand og en balje med koldt vand. Sæt dine fødder i det varme vand i fem minutter, og dyp derefter i det kolde vand. Gentag i 20 minutter, og cirkulationen i din hud forøges.

● Brug en god fodcreme. Gør det til en vane at smøre dine fødder ind om aftenen, før du går i
seng, så får de uforstyrret mulighed for at suge til sig af de gode næringsstoffer. Tag gerne et par sokker på for at skåne sengetøjet.