Helena Christensen
Foto: Oscar Meyer Helena Christensen elsker at bruge tid med sin søn og hund.

Helena Christensen: "Det er de cooleste små forhistoriske skabninger og de bedste kæledyr"

Topmodel, fotograf, designer, bokser og marmeladekok Helena Christensen, 49, bor i New York med sin 18-årige søn Mingus, hunden Kuma og to skæggede drager. Hun ved, hvor du skal drikke tequila og gøre årets vintagefund i byen, der aldrig sover. Vi har fotograferet hende i sin lejlighed i West Village.

Hvad optager dig for tiden?
– Det meste af mine fridage går med at være sammen med min søn og min hund. Mest hunden, da sønnike ikke gider sidde og hyggesludre med mor hele dagen. Når det gælder arbejde, er min partner Camilla (Stærk, designer, red.) og jeg ved at konstruere en træhytte inspireret af vores nordiske baggrund og vikingeskibe i vores designfirma Staerk and Christensen. Du kan købe huset og få det opstillet hvor som helst i verden, og du kan også få det med interiør, hvis du ønsker det. Desuden lancerer vi til snart vores website Staerkandchristensen.com med solbriller og sko som vores første produkter. Ellers går jeg ret meget op i min fysiske form for tiden, så jeg boksetræner en del. Jeg har det bedst med intens træning og så hjem på sofaen. Det med at løbe i 40 minutter eller svømme endeløse baner er ikke lige mig. Hellere alt på én gang, lige på og hårdt. Udover det laver jeg en del mad. Jeg laver mange af opskrifterne fra kogebogen Grød, jeg elsker havre- og risengrød, og ellers laver jeg mange marmelader og kompotter.

Helena Christensen.Helena Christensen. Foto: Oscar Meyer.

LÆS OGSÅ: Anne Sofie Fenneberg: "Det har været den største gave i mit liv"

Hvorfor har du en leguan boende hjemme i lejligheden i New York?
– Jeg har ikke blot en, men to, og det er ikke leguaner, men skæggede drager, eller Pogona vitticeps, som de hedder på latin. Det er de cooleste små forhistoriske skabninger og de bedste kæledyr, hvis man nu skal over i den kategori. Børn elsker dem, og de voksne kommer hurtigt til at holde lige så meget af dem. De er reptilverdenens hunde, de elsker at blive holdt og kælet og har en stor personlighed.

Helena Christensen.Helena Christensen. Foto: Oscar Meyer.

Hvordan er det at have en søn, der er ved at blive voksen?
– Det er så cool at have en ung søn og se ham vokse og udvikle sig. Han er jo bare total sej. Unge i dag er så velinformerede, men de er også trætte af al det teknologipis. På en sund måde, fornemmer jeg. Han skal på filmskolen Tisch (School of the Arts, red.) til efteråret, hvor han vil uddanne sig til filmfotograf og manuskriptforfatter, men det er heldigvis lige om hjørnet. Phew, at han ikke er længere væk end det. Så skal jeg ud og rejse! Jeg vil gerne til Cuba og bo et stykke tid. Og Alaska og Vietnam og rundt i hele Sydamerika.

Hvor er det mest inspirerende sted i New York for tiden?
– Det er hjemme hos mig i vores lejlighed i West Village, i min sofa foran pejsen med Family Guy på skærmen, min søn og hund ved min side og en masse sushi takeout foran os. Det opdager jeg nærmest hver aften, og det er jo i sig selv en rigtig god ting.

LÆS OGSÅ: Mia Bess Poupinel: "Slet Instagram! Slip kontrollen! Mærk efter, hvad du selv synes, er fedt"

Hvor er det bedste sted i New York at drikke kaffe?
– På min lokale café, The Elk. De laver en rigtig god mandelmælk-latte, gode smoothier og fantastisk mad. Deres tuna melt og steak rice bowl er utrolig velsmagende. Og så spiller de kun indiemusik, hvilket gør det hele endnu bedre.

Og spise middag?
– Jeg går meget de samme steder. I Sodi og L'Artusi er hyggelige og mørke steder med virkelig lækker italiensk mad. EN er en meget chik og elegant restaurant med jazz og fabelagtig sushi. The Waverly Inn har en skøn gammeldags, litterær stemning, hvor du støder ind i folk som Salman Rushdie og Raf Simons. Her drikker jeg vin eller tequila.

Helena Christensen.Helena Christensen. Foto: Oscar Meyer.

Hvor i New York gør man de bedste vintagefund?
– Der er to cool secondhand-steder, Vintage Thrift Shop og West Village Thrift Shop, på 10th St i West Village, lige om hjørnet fra Hudson. Skal du virkelig fyre den af, er det op til byen Hudson nordpå, som er fyldt med antikvarer og gode spisesteder. Den er absolut den to timer lange køretur værd. Desuden er der byen Woodstock, som har nogle skønne steder, bl.a. min yndlingsvintagetøjbutik Three Turtles Dove og interiørbutikken Little House.

I hvilken butik i New York kommer du altid til at bruge penge?
– The Upper Rust på 7th Avenue, en rigtig fin antikbutik, tøjbutikken Otte på Greenwich Avenue og CAP Beauty på 10th Street for skønne beauty-produkter. De er alle små og hyggelige og har en masse unikke produkter og design.

LÆS OGSÅ: Eja Penelope: "Jeg hader, når folk blamer de sociale medier"

Hvad er særligt ved New York?
– Byen er jo fed bare at gå rundt i, der er så meget at se og høre, så mange excentriske mennesker og en masse fed arkitektur. Byen sover som bekendt aldrig, og det er sandt. Har du lyst til at have en finger på pulsen døgnet rundt, kan du det, og har du lyst til at trække stikket ud og være helt alene, skal du ikke køre så langt ud af byen, før du er i bjergene. Jeg elsker den kontrast, der er mellem storby og natur og mellem alle de forskellige kulturer.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kvinder du skal kende, Interview og Model