"Accepter din krop og vær glad for dine kurver"
SPONSORERET indhold

"Accepter din krop og vær glad for dine kurver"

Kurvede kvinder har gjort deres indtog i modebilledet, og Instagram bugner efterhånden af inspirerende stilikoner med mere på sidebenene end den gængse catwalkmodel.

Af: Tine Brødegaard Foto: Instagram
14. jan. 2015 | Mode | ALT for damerne

Tendensen tog sin begyndelse for nogle år tilbage, da tv-serien 'Mad Mens' 50'er-univers blev moderne, og tv-vært Stephanie Surrugue er blandt de kendte kvinder, der hylder udviklingen. Senest har en fotograf udgivet en bog med nøgenbilleder af kurvede kvinder, og de optræder i stigende grad på modebladenes glittede sider og på catwalken.

Vi har bedt to af landets mest markante kurvede modebloggere om deres input til, hvilke Instagramprofiler du skal følge.

Ditte Vallø
Ditte Vallø, der selv bruger en størrelse 48, er nomineret til Modeblogprisen som den første kurvede blogger og driver Marilynscloset.dk. Hun har tidligere afsløret sit bedste modetip til kurvede kvinder og holder desuden foredrag i FOF-regi med titlen "Du er, hvad du tænker – ikke hvad du spiser". Ditte Vallø ser en klar tendens til, at der er kommet flere Instagramprofiler med kurvede kvinder.

- Ja, helt klart. Man kan mærke, at profilerne inspirerer hinanden til at stå frem, så der bliver skabt en bølge. Der er også mange hashtags som #honoryourcurves og #bodypositive, som opfordrer til, at man tager billeder af, hvordan man ser ud. Det er postivt, fordi budskabet er, at man skal acceptere sin krop som den er og være glad for sine kurver. Det er okay at være uperfekt.

Også rent personligt, har det en betydning for Ditte.

- Det er svært at se skønheden i en selv, men når man ser andre, som man synes er smukke og opdager, at: "hov, jeg er samme størrelse som hende", så er det nemmere at se sig selv som smuk.

Ditte Vallø er bevidst om, at man som plus size-blogger skal passe på med at gøre sig til fortaler for at afløse et kropsideal, der er for tyndt med et der er for stort, men hun påpeger, at man sagtens kan være sund, selv om man ikke er en størrelse 38, og ingen bliver gladere eller sundere af at slå sig selv i hovedet med, at man ikke er "perfekt", mener hun.

- Der sker nogle ting nu, fordi vi opdager, hvor hårdt det er for kvinder at have så snævert et kropsideal, at næsten ingen kan leve op til det. Nye undersøgelser viser, at et negativt kropsbillede påvirker vores selvopfattelse i alle mulige sammenhæng. Jeg oplever, at hvis du tænker positivt om dig selv, så lægger du også mærke til alle de positive ting, folk siger til dig, mens det omvendte er tilfældet, hvis du tænker dårlig om dig selv, siger Ditte Vallø. 

Hendes  favoritprofiler drives typisk af kurvede topmodeller, som bevidst eller ubevidst fungerer som forbilleder.

Ditte Valløs Instagramfavoritter:
@emmisnicker
- Ung svensk makeup artist og plus size blogger, hvis du vil seet skandinavisk og minimalistisk take på plus size moden.

@felicityhaywardcurvemodel
- Engelsk plus size-model og curvy stylist hos Asos.

@taralynn
- Plus size topmodel - Love your body.

@theashleygraham
- Curvy topmodel og stor fortaler for diversitet og kropsaccept.

Swimsuit by @freyalingerie in the #PuertoRico dusk 💜 #BeautyBeyondSize #SexyStateOfMind #CurvesForDays #AshleyGraham #RetouchFree

Une photo publiée par A S H L E Y ✨ G R A H A M (@theashleygraham) le Déc. 22, 2014 at 3:51 PST

@denisebidot

Og Ditte Valløs egen instagramprofil: @marilynscloset

Kristine Høeg
Kristine Høeg har lang erfaring fra magasinverdenen og er stifter og redaktør på modesitet Curves Ahead.

- Der kommer flere og flere plus size-blogs, og med Curves Ahead har danske kvinder også fået et reelt modemagasin - præcis ligesom kvinder i gængse størrelser har. Derfor er der også kommet flere plus size-instagrammere. I det hele taget er der fra forbrugerne og på de sociale medier kommet mere fokus på, at langt fra alle kvinder passer ind i de vanlige fem tøjstørrelser, fra 36 til 42, siger Kristine Høeg om udviklingen i retning af at vise mere forskelligartede kroppe.

- Med de seneste års forskning, der viser, at det langt fra altid er usundt at være overvægtig, og med flere og flere plus size-Hollywoodstjerner som Melissa McCarthy, Rebel Wilson, Amber Riley, Aidy Bryant med flere, er stigmatiseringen af plus size-kvinder begyndt at aftage - i hvert fald blandt mange forbrugere. Så mangler vi blot, at tøjbranchen får øjnene op for, hvor mange penge de reelt går glip af ved at betragte plus size-tøj som noget, der er flovt og uden prestige. Og at de holder op med konsekvent at omtale plus size-kvinder som 'pluspiger' og lave tøj, som aldrig er on-trend, men udelukkende handler om at gemme kroppen væk, siger Kristine Høeg.

Hun mener ikke, at der kan herske nogen tvivl om, at flere plus size-instagrammere og -bloggere og hendes eget Curves Ahead vil være med til at give en stor gruppe kvinder, der længe har været helt overset, en stærk stemme.

- Og forhåbentlig også være med til at plus size-kvinder får nogle stilikoner at spejle sig og derfor vil holde op med at slå sig selv i hovedet med et forældet skønhedsideal, men derimod ranke ryggen se sig selv som kvinder, der også har ret til lækkert tøj i sæsonens trends.

Kristine Høegs Instagram-favoritter:
@copenhagencurves

@gabifresh

@nicolettemason

Traveling down to Miami in some casual comfort from @navabifashion. Details on my blog: www.nicolettemason.com #nicolettejetset

Et billede slået op af nicolette mason (@nicolettemason) den Dec 22, 2014 at 9:26 PST

@ hannawears

LATEST POST! { hannawears.com } FURRY DAY Details and links to similar items are at the blog👆!

Et billede slået op af Hanna (@hannawears) den Jan 13, 2015 at 1:26 PST

@ stylishcurves

Og hendes egen: @curvesaheaddk. På billedet ses Kristine Høeg med sin medredaktør Camilla Momme.

LÆS OGSÅ: Slut med unge modeller: Modehusene hyrer voksne kvinder

LÆS OGSÅ: Se 12 smukke kendisser over 40

LÆS OGSÅ: Få sundere krop på 1 måned