Maria Barfod
SPONSORERET indhold

Maria Barfod: ”Jeg har fundet verdens bedste og billigste hårkur”

Stylist og DJ Maria Barfod løfter sløret for en billig hårkur, der kan få liv i de tørreste spidser og deler ud af opskriften på sin hjemmelavede ansigtsmaske.

Foto: Maria Barfod
13. feb. 2017 | Mode | Eurowoman

Artiklen indeholder sponsorerede links

Hvordan er din skønhedsrutine?

- I mange år har jeg kun renset huden om morgenen. Men efter et par gode samtaler med den dygtige skønhedsekspert Charlotte Torpegaard, har jeg det sidste år renset både morgen og aften, og jeg er glad for den nye rutine.

- Min morgenrutine (i de kolde måneder) renser jeg med Muse Cleansing Balm fra Karmameju, herefter bruger jeg Glow Age Defence Face Oil fra Karmameju og Gradual Tan Moisturiser fra Green People, der langsomt bygger lidt farve op i ansigtet. Når det er rigtig koldt bruger jeg Cold Cream fra Weleda.

LÆS OGSÅ: “Jeg står tilbage med ren, blød babyhud, der har glemt alt om, at den har været til fest hele natten”

- Tre gange om ugen renser jeg med min rensebørste fra Foreo og Enzyme Cleansing Gel fra Mario Badescu eller bruger en af Vichys Normaderm-ansigtsscrub. Derefter skal min hud have fugt, og der kan jeg godt lide Super Collagen Mask fra Mario Badescu.

Hvilke produkter køber du igen og igen?

- Øjenbrynsfarve fra Hanne Bang, Skin Food fra Weleda, SolarOil negleolie fra CND eller Essie og Calm Balm 02 fra Karmameju.

Hvilke hårprodukter bruger du?

- Min favoritshampoo og –balsam er Coconut Milk fra OGX. Jeg er vild med ting, der dufter af kokos og vanilje. Denne shampoo og balsam er god til mit tykke, lidt krøllede hår, da håret ikke klasker sammen, og så dufter den fantastisk. Efter hårvask, som jeg gør hver fjerde dag, bruger jeg Moroccan Oil i det yderste af håret. I dagene hvor jeg ikke vasker hår, bruger jeg Coconut Hydrating Oil Mist fra OGX for at give shine og duft i spidserne og Dry Volume Booster fra Gun-Britts til hovedbunden.

 

Et billede slået op af @fedty den

Hvilke kropsprodukter bruger du?

- Jeg bruger en tørbørste fra Karmameju et par gange om ugen. Gid jeg huskede det hver dag! Så bruger jeg en scrub minimum en gang om ugen i badet, for tiden er det More Salt Body Scrub 03 fra Karmameju. Efter badet bruger jeg en bodylotion. Det kunne være Nurture Body Lotion fra Green People. I weekenden eller hvis jeg skal ud bruger jeg Hawaiian Body Oil fra Alba Botanica.

Hvordan forkæler du dig selv på skønhedsfronten?

- En gang hver 5. uge får jeg en Brasilian Wax hos Dollface. Det er en luksus, jeg tager tid til, og jeg vil ikke have, at andre skal røre min punani end Lilli hos Dollface. Derudover får jeg lavet mine vipper hos Lash Lady.

- Når jeg har haft en lidt for lang dag, så tager jeg mig et langt brusebad med aromaer og fugt. Jeg starter med tørbørstning inden badet, og efter badet smører jeg kroppen med Calm Balm 02 fra Karmameju fra top til tå. Jeg slutter af med en gang kokosolie i håret som kur, den økologiske man også kan bruge i madlavning, og sover med den. Det er verdens bedste og billigste hårkur.

Hvilken duft bruger du?

- Jeg har haft forskellige dufte, men bruger sjældent parfume, efter jeg er blevet mor. Da jeg fødte, havde jeg en idé om, at jeg godt kunne lide, at min søn Charles kunne dufte mig og ikke en syntetisk duft, og det har lidt holdt ved. Men skal jeg ud på date med min mand, så er det Chloé Chloé, jeg tager to pump af. Den er en blanding af rose, magnolia lilje og cedertræ. Duften minder ham om, da vi mødtes. Den blandet med promiller og lidt røg, minder os begge om vores vilde kærestedage.

 

Et billede slået op af @fedty den

Vil du beskrive din makeuprutine?

- Engang eksperimenterende jeg meget, og jeg har et kæmpe lager af makeup, men jeg bruger det aldrig, da jeg har fundet en rutine, der holder, som jeg kan spæde op, hvis jeg skal ud og danse.

- Til hverdag bruger jeg Nude Magique CC Cream fra L'Oréal Paris i ansigtet og ordner mine bryn med Brow Drama fra Maybelline. Mine bryn er meget lyse, og der er ikke meget af dem, så jeg farver dem en gang om ugen med Øjenbrynsfarve fra Hanne Bang, som er den bedste i verden. I forhold til mascara er jeg i øjeblikket ret glad for den nye Push Up Drama i sort fra Maybelline. Og på læberne bruger jeg en helt fantastisk læbepomade fra SMUK.

- Til fest bruger jeg Lumi Magique Pure Light Primer som base, og derefter Nude Magique CC Cream, begge fra L'Oréal Paris. I T-zonen bruger jeg Dream Matte Mousse Foundation fra Maybelline. Mine bryn giver jeg en smule mere farve med et kit, der hedder Brow This Way fra Rimmel og selvfølgelig Brow Drama fra Maybelline bagefter. På kinder og øjenlåg bruger jeg Baked Minerals i farven Golden fra Tromborg. På øjenlågene bruger jeg en pensel til at påføre den som øjenskygge og med en anden børste til kinderne som rouge. Alle mine pensler er fra MAC. På øjnenes våde kant bruger jeg Wonder Pencil fra NYX, der er en 'eye brightener'. På læberne bruger jeg enten en nude, såsom Butter Gloss fra NYX i nuancen 'Fortune Cookie' eller skal der mere knald på, som jeg IKKE er bange for, så kunne det være Color Riche Matte i nuancen 131 Mistingue, som er en slags koral-pink.

LÆS OGSÅ: Model Justine LeGault: ”Jeg er mere end bare min størrelse”

Har du en mirakelkur til træt hud?

- Brug en god skrubmaske på krop og ansigt, fugt herefter godt med din favoritolie og påfør til sidst selvbruner. Især her i de kolde måneder klæder lidt farve stort set alle. Jeg kan virkelig anbefale Self Tan fra James Read til kroppen og Express Glow Mask Face til ansigtet fra samme herre.

- Har man ikke har lommen fuld af guld, så kan man også lave sin egen kur, hvis man bare har lidt olivenolie og gurkemeje i huset. Bland 1 teskefuld gurkemeje med 2 spiseskefulde olivenolie og påfør den med pensel (da den farver meget og sætter sig i neglebånd, hvis man brugerne fingrene). Det er både en god skrub, giver fugt og lidt kulør.

Hvilke natprodukter bruger du?

- Om aftenen afrenser jeg med Micellar Water fra Garnier til at fjerne min makeup. Så påfører jeg Glow Age Defence Face Oil fra Karmameju, som jeg også bruger om morgenen, og derefter cremen Skin Food fra Weleda, så der er godt med fugt. Har jeg en bums, dupper jeg den med Drying Lotion fra Mario Badescu, og så er den så godt som væk morgenen efter, hvis jeg ikke når at maltraktere den inden.

 

Et billede slået op af @fedty den

Dyrker du motion?

- JA! Jeg er tidligere professionel danser og kan ikke undvære at bevæge min krop. Jeg prøver minimum at træne tre gange om ugen. Det kan blive mindre afhængig af min arbejdsuge, men det kan også sagtens blive til mere. Jeg træner helst pilates to gange om ugen hos Pilates Cph og TRX 1 gang hos TRX CPH. Og så dyrker jeg bikram yoga. Jeg glæder mig så meget til at prøve Yo Studios' yogahold, da det er et miks af både yoga og dans. Jeg er certificeret vinyasa yogainstruktør og uddannet danselærer. Hvis jeg træner mindre end dette, syntes jeg, at min krop falder sammen, og at jeg tydeligt kan mærke det på mit humør og energiniveau.

Hvilke tilskud tager du og hvorfor?

- Indtil for nogle år havde jeg aldrig taget en vitaminpille, men har fundet ud af, at min krop og mit sind har brug for det. Om morgenen tager jeg en multivitamin fra Vitaviva, og af olier tager jeg Flaxseed OMG's også fra Vitaviva. For mave og hud tager jeg dagligt mælkesyrebakterier og er ret glad for dem fra Biosym. Jeg tager også Chrom for at dulme min MEGET søde tand. I de mørke måneder tager jeg Mood Formula fra Vitaviva. Det er en god blanding af GABA, 5-HTP og vitaminer, som mit sind kan have brug for. I stressede perioder tager jeg også rosenrod, der hjælper på stress og humør - også kaldt natures lykkepille.

Hvad er dit ultimative skønhedstip?

- Lev livet! Er du lykkelig indeni, ses det uden på!

LÆS OGSÅ: 8 trin til den perfekte festmakeup

LÆS OGSÅ: 10 øreringe til dig, der ikke har huller i ørerne

LÆS OGSÅ: Sådan defineres et stilikon